Mladá Boleslav: Dům kultury definitivně nebude prohlášen kulturní památkou

18.05.2018 14:31

Více než dva roky trvající proces, v němž se řešilo, zda mladoboleslavský kulturní dům je či není vhodný prohlášení za kulturní památku, dospěl ke konci.

Mladá Boleslav: Dům kultury definitivně nebude prohlášen kulturní památkou
Foto: cenapp.cz
Popisek: Mladá Boleslav

"Ministerstvo kultury definitivně došlo k závěru, že dům kultury neprohlašuje kulturní památkou. Díky tomu se nám po té dlouhé době konečně otevřela cesta k rekonstrukci, kterou si boleslavský kulturák i všichni jeho návštěvníci podle mého názoru rozhodně zaslouží," uvedl náměstek primátora Daniel Marek. Ten považuje úpravu domu kultury stále za jednu z priorit.

"Před těmi téměř třemi roky, kdy jsme se rozhodli k rekonstrukci kulturáku přistoupit, jsme absolvovali nespočet jednání, zasedání pracovních skupin i debat s obyvateli města, zvažovali jsme několik návrhů a nakonec jsme se dobrali ke studii, nad níž panovala všeobecná shoda. Bohužel jsme to pak celé museli dát k ledu a čekali jsme na verdikt ministerstva. Nyní tedy určitě svoláme opět pracovní skupinu a budeme diskutovat o tom, jaké kroky dál podnikneme," nastínil náměstek Marek.

Pracovní skupina, vedení města a potažmo zastupitelé by pak měli schválit harmonogram prací. "I kdyby všechno šlo naprosto hladce a ideálně, stejně potrvá, než se vyřídí všechny administrativní náležitosti, fyzicky by se tedy s rekonstrukcí mohlo začít nejdříve za rok," dodal Daniel Marek.

V původních plánech město chtělo na opravu domu kultury vyčlenit 100 milionů, samozřejmě se pokusí získat na projekt také dotaci.

"To, že kulturák není prohlášen za památku, rozhodně neznamená, že nebudeme s památkáři jeho rekonstrukci konzultovat. Chceme postupovat maximálně citlivě, zároveň z toho objektu ale chceme udělat důstojné zázemí, hodné 21. století," dodal náměstek.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Radek Rozvoral byl položen dotaz

Neslibujete nesplnitelné?

Opravdu jde ještě změnit migrační pakt, když ho podezřele narychlo EP před volbami odsouhlasil? A jak chcete zrušit green deal? Jsem pro, ale myslím, že je to nereálný slib.

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

České Budějovice: Primátorka pozdravila zlaté volejbalisty

16:31 České Budějovice: Primátorka pozdravila zlaté volejbalisty

V pořadí už jedenáctý extraligový titul získali volejbalisté Českých Budějovic, když ve čtvrtém finá…