Mladá Boleslav: Extrémní zima napáchala na zeleni velké škody

22.02.2017 10:03

V předjaří naplno odstartovaly v Mladé Boleslavi práce na městské zeleni. V současnou dobu probíhá na celém území města kácení stromů. Firma Compag vše realizuje na základě vydaných platný rozhodnutí magistrátu u stromů s obvodem nad 80 cm v ulicích města i v lesoparku Štěpánka.

Mladá Boleslav: Extrémní zima napáchala na zeleni velké škody
Foto: mb-net.cz
Popisek: Hrad uprostřed města Mladá Boleslav

Pracovníci firmy Compag v těchto dnech také mapují nové suché stromy. Ty jsou následně zaevidovány a je zažádáno s potřebnou fotodokumentací o povolení ke kácení. Kácení stromů bude probíhat do konce března. Kromě kácení se již začalo s údržbou zeleně řezem keřů stromů a živých plotů. Teplé počasí také dovoluje zahájit úklid záhonů a okolí stromů a keřů. Výsadba nových stromů a keřů bude zahájena opět od dubna, a to na základě požadavků města Mladá Boleslav.

Extrémní zima zanechala na zeleni v Mladé Boleslavi velké škody. „Škody na stromech a keřích jsou letos vlivem množství sněhu poměrně rozsáhlé. Nejvíce v místech výskytu velkého množství králíků,“ podotýká Jiří Vrba, vedoucí provozu zeleně firmy Compag. Nezvykle jsou v ulicích města okousány i poměrně velké stromy, dospělé keře, a dokonce i jehličnany.

Místa postupně pracovníci Compagu monitorují. Na některých místech v Boleslavi jsou některé dřeviny téměř sežrány: doslova je okousáno vše, co nebylo pokryto sněhem. V současnou chvíli jsou nejvíce poškozeny lokality ulic Svojsíkova, u bytového družstva Omega, Na Radouči a v Havlíčkově ulici.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Ing. Aleš Juchelka byl položen dotaz

Proč jste odpískali jednání o penzích?

Nemyslíte, že jste tím koalici nahráli na smeč, že bude tvrdit, jak ona něco prosadila, že vás přizvala k jednání, ale vy jste to odmítli? Kdybyste jednali dál, mohli jste předložit vlastní návrhy, možná by neprošli, ale bylo by evidentní, že jste je podali a chtěli jste reformu, která je potřeba ře...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Litoměřice: Koupaliště na Písečném ostrově je otevřené

22:28 Litoměřice: Koupaliště na Písečném ostrově je otevřené

S příchodem letního počasí otevřelo své brány letní koupaliště na Písečném ostrově v Litoměřicích. V…