Mladá Boleslav: Forenzní značení jízdních kol začne v květnu

26.04.2021 9:15

V květnu opět po zimní přestávce začne forenzní značení jízdních kol, koloběžek a kompenzačních pomůcek, které zajišťuje odbor bezpečnosti a prevence kriminality.

Mladá Boleslav: Forenzní značení jízdních kol začne v květnu
Foto: mb-net.cz
Popisek: Mladá Boleslav

První termín bude v úterý 4. května a poté bude probíhat každé další úterý (11. 5., 18. 5., 25. 5., atd.), vždy v době od 8:00 do 11:00 a od 12:00 do 15:00 v garáži u magistrátu vedle stavebního úřadu (věže). Značení je závislé na počasí, v případě nepříznivého počasí (déšť, teplota pod 10 stupňů Celsia) nelze značení provádět a bude termín zrušen.

Objednání bude od 27. dubna probíhat na webových stránkách města Mladá Boleslav v objednávkovém systému „Čipování jízdních kol. Občané, kteří mají zájem o forenzní značení, musí mít trvalé bydliště na území města a musí se dostavit s čistým jízdním kolem.

Projekt byl spuštěn v srpnu roku 2020, od té doby bylo označeno celkem 184 jízdních kol a kompenzačních pomůcek v celkové hodnotě cca 4 mil. Kč. Značení předmětů je prováděno proškolenými pracovníky OBPK a je pro občany města Mladá Boleslav zdarma. Označená jízdní kola a kompenzační pomůcky jsou následně vložena do evropské databáze, nad kterou v ČR má záštitu MV ČR. Informace z této databáze jsou využívány při pátrání po odcizených věcech, respektive jízdních kolech městskou i státní policií.

Kompletní agendu forenzního identifikačního značení věcí (jízdních kol, koloběžek a kompenzačních pomůcek) má na odboru bezpečnosti a prevence kriminality ve své gesci Kateřina Pešková – tel. +420 730 144 523.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Andrej Babiš byl položen dotaz

dobrý den, sdělte prosím, jak to bylo:

viz: https://aeronet.cz/news/sok-pred-vanoci-vsechno-je-jinak-podle-dokumentu-hlasovala-pro-globalni-kompakt-cela-ceska-vlada-nikdo-se-nezdrzel-hlasovani-a-nikdo-nebyl-proti-ministr-zahranici-tomas-petricek-rekl/?utm_source=www.seznam.cz&utm_medium=z-boxiku

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Zlín: Technické služby slaví 30 let. Oslavy začnou v pondělí, na Den Země

22:28 Zlín: Technické služby slaví 30 let. Oslavy začnou v pondělí, na Den Země

Technické služby Zlín s. r. o, obchodní společnost statutárního města Zlína, si letos připomíná třic…