Mladá Boleslav: Hasiči dostanou v roce 2020 nový vůz se žebříkem pro zásahy ve výškách

31.08.2019 20:17

Mladoboleslavští profesionální hasiči dostanou v příštím roce nový vůz se žebříkem pro výškové zásahy. Stanou se tak jedním z pěti sborů v České republice, které tuto moderní techniku obdrží.

Mladá Boleslav: Hasiči dostanou v roce 2020 nový vůz se žebříkem pro zásahy ve výškách
Foto: mb-net.cz
Popisek: Mladá Boleslav

"V rámci jednání o státním rozpočtu na příští rok získalo ministerstvo vnitra dodatečné prostředky na modernizaci hasičské techniky a zdejším hasičům se s podporou města podařilo vyjednat, že jeden z nových vozů bude umístěn právě do Mladé Boleslavi," uvedl náměstek primátora Robin Povšík.

Podle něj se jedná o další krok k výrazné modernizaci techniky zdejších hasičů. Ještě v letošním roce obdrží novou cisternovou automobilovou stříkačku na podvozku Scania, v příštím roce to bude výškové zařízení. To nahradí stávající vozidlo z roku 1998, jehož žebřík dosahuje výšky 37 metrů. Nový bude o pět metrů vyšší.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Jak chcete přimět ANO znovu jednat o důchodech?

Váš záměr byl dobrý, ale evidentně se nepovedl. Myslíte, že jste se tedy jako moderátor osvědčil? A nemáte pocit, že je tu mezi vládou a opozicí až příliš hluboká propast, která se bohužel pro nás čím dál víc prohlubuje a vlastně je to vidět i ve společnosti, která je rozdělená.

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Jablonec nad Nisou: Město zaslíbené podnikání

22:28 Jablonec nad Nisou: Město zaslíbené podnikání

Jablonci nad Nisou se ve vysoké konkurenci podařilo obhájit loňské krajské prvenství. Druhou příčku …