Mladá Boleslav: Hasiči mají nové špičkové zásahové vozidlo

12.10.2019 18:01

Hasičský záchranný sbor Středočeského kraje v Mladé Boleslavi má novou a špičkově vybavenou automobilovou cisternovou stříkačku. V pátek došlo před stanicí HZS v Laurinově ulici za přítomnosti zástupců HZS a náměstka primátora Jiřího Boušky k slavnostnímu předání vozidla od výrobce.

Mladá Boleslav: Hasiči mají nové špičkové zásahové vozidlo
Foto: mb-net.cz
Popisek: Mladá Boleslav

Nový vůz s pořizovacími náklady 8,7 mil. Kč byl zaplacen ze státního rozpočtu (8,5 mil. Kč) a s příspěvkem 200 000 Kč od Středočeského kraje. Na vyjednání nového zásahového vozu pro hasiče se výrazně podíleli zástupci města.

Nové vozidlo má objem 4000 litrů vody a pěnidla 240 litrů. "Dále má vozidlo kompletní technické vybavení pro požární zásah. Bude sloužit jako prvovýjezdová cisterna, to znamená, že bude vyjíždět na všechny události vždy jako první vozidlo ze stanice Mladá Boleslav. Je schopna provést 99 procent všech zásahů. To znamená zahájit hasební zásah, provést vyprošťování při dopravní nehodě i různé typy technických zásahů," řekl ředitel územního odboru Mladá Boleslav HZS Středočeského kraje Jan Hadrbolec.

Vozidlo bylo postaveno v rámci koncepce HZS Středočeského kraje ve vybavenosti tzv. malých cisternových stříkaček, tedy těchto čtyřkubíkových vozidel. Tato vozidla jsou na všech 32 stanicích kraje. Tuto cisternu v případě potřeby doplní cisterna s velkým objemem vody, výšková technika a případně další speciální technika.

Přímo v Mladé Boleslavi má tak HZS k dispozici nyní tři automobilové stříkačky. "Na základě jednání vlády, které proběhlo loni s městem Mladá Boleslav, jsme navýšili početní stav hasičů ve směně a zároveň posílíme bezpečnost občanů tím, že přidáme třetí výjezd. V jeden okamžik budeme schopni zasáhnout třemi vozidly," doplnil Hadrbolec.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Mgr. Bc. Vít Rakušan byl položen dotaz

Jak můžete někoho obvinit bez důkazů?

Vaše vláda nálepkuje dost často, vy hlavně a chcete bojovat proti dezinformacím, ale jdete podle vás příkladem? Je podle vás v pořádku, že někoho obviníte a pak nejste schopný u soudu říci, na základě čeho a svá obvinění doložit? A omluvíte se SPD nebo se odvoláte? https://www.parlamentnilisty.cz/p...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Mladá Boleslav: Na telematický systém bude napojena i městská hromadná doprava

19:06 Mladá Boleslav: Na telematický systém bude napojena i městská hromadná doprava

Autobusy MHD v Mladé Boleslavi budou v blízké budoucnosti také napojeny na řídicí dopravní systémy. …