Mladá Boleslav: Houslaři Herclíkové budou mít pamětní desku

02.10.2022 18:05 | Tisková zpráva

Spolek přátel umění Mladá Boleslav odhalí pamětní desku houslařským mistrům Herclíkům na domě jejich původní dílny ve Vodkově ulici.

Mladá Boleslav: Houslaři Herclíkové budou mít pamětní desku
Foto: mb-net.cz
Popisek: Hrad uprostřed města Mladá Boleslav

Slavnostní odhalení se koná v pondělí 3. října 2022 v 17 hodin. V kavárně, umístěné ve stejné budově bude vystaven vzácný nástroj z archivu ZUŠ Mladá Boleslav - viola d'amore, kterou začal stavět František Herclík a dokončil ji jeho syn Josef Bohumil v roce 1937.

František Herclík (1866-1948) byl benátecký houslista a houslař, který nakonec svou dílnu musel kvůli lepšímu přístupu k zákazníkům přesunout do Mladé Boleslavi. Stejnému řemeslu se později věnoval i jeho syn.

Josef Bohumil Herclík (1903-1987) přejal řemeslo svého otce a stal se význačným boleslavským houslařem. Řada lidí dodnes vzpomíná na jeho krámek ve Vodkově ulici. Zároveň byl i nadaným houslistou, který vystupoval nejen jako sólista, ale také v rámci Mladoboleslavské filharmonie.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Mgr. Jan Farský byl položen dotaz

Proč jste jako jiní neodpověděli na otázky týkající se svobody projevu?

https://beta.parlamentnilisty.cz/arena/monitor/Prekvapeni-ze-SPOLU-Vondra-zaslal-odvaznou-odpoved-Muze-mit-dohru-755196. Je to proto, že máte máslo na hlavě, protože jste to hlavně vy, kdo tu chce omezit svobodu slova - vy to tedy nazýváte boj s dezinformacemi, ale přitom ani nejste schopni definova...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Jihlava: Slavnostní otevření Stříbrného domu

22:09 Jihlava: Slavnostní otevření Stříbrného domu

Jihlava slavnostně otevřela nový kulturní klenot Masarykova náměstí, Stříbrný dům s číslem popisným …