Mladá Boleslav: Klienti terénního programu K-centra uklízeli problematickou lokalitu

23.05.2021 15:00

Odbor bezpečnosti a prevence kriminality ve spolupráci s organizací Semiramis zrealizoval 11. května projekt, nazvaný Čistá lokalita I. Jednalo se o akci, během níž se zapojili klienti terénního programu K-centra, tedy uživatelé drog, do úklidu veřejného prostranství. Po domluvě s protidrogovým koordinátorem města Radko Haškem se zaměřili zejména na okolí obchodního domu Kaufland a Nového parku.

Mladá Boleslav: Klienti terénního programu K-centra uklízeli problematickou lokalitu
Foto: mb-net.cz
Popisek: Mladá Boleslav

Druhé květnové úterý mezi mezi desátou a třináctou hodinou se tedy ve zmínených lokalitách uklízelo nad rámec jarní očisty města. Klienti Semiramis se zaměřili na rizikové nálezy spojené s nitrožilním užíváním drog. Sbírali samozřejmě i veškerý další odpad, který tam nalezli. Sesbírali čtyři pytle odpadků a také dvě odhozené stříkačky, které byly uloženy do speciálních kontejnerů a předány k odborné likvidaci.

"Kromě sběru stříkaček a jehel bylo cílem zapojení samotných uživatelů drog do úklidu materiálu spojeného s touto problematikou, " vysvětlil vedoucí odboru bezpečnosti a prevence kriminality Vladislav Král.

"Je snaha odboru bezpečnosti a prevence kriminality a stejně tak pracovníků K-centra a terénního programu, aby tento projekt pokračoval i v budoucnu. V současné době probíhá vyhodnocení dalších lokalit v rámci města a možností jak předmětný projekt spustit v pravidelných intervalech," dodal Král.

Projekt „Čistá lokalita I“ navazuje na projekt „Čistá lokalita II“, který byl ve spolupráci s nízkoprahovým centrem Klub Činžák spuštěn v minulém roce. Tehdy klienti Činžáku, což jsou takzvané děti ulice, uklízeli veřejně přístupné prostory, ve kterých se pohybují po většinu svého volného času. V rámci tohoto projektu je cílem pomoci této skupině mádeže k získání pracovních návyků.

Centrum terénních programů Semiramis poskytuje sociální a adiktologické služby uživatelům drog a jejich blízkým v jejich přirozeném prostředí za účelem minimalizace rizik spojených s užíváním drog a ochrany veřejného zdraví. Terénní pracovníci aktivně vyhledávají uživatele drog a spolupracují s nimi na stabilizaci jejich sociální situace a zdravotního stavu. Klienty motivují ke změně životního stylu. Centrum terénních programů poskytuje základní zdravotní, sociální a trestněprávní poradenství, pomoc při zprostředkování detoxifikace a léčby uživatelů drog.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Radek Rozvoral byl položen dotaz

Neslibujete nesplnitelné?

Opravdu jde ještě změnit migrační pakt, když ho podezřele narychlo EP před volbami odsouhlasil? A jak chcete zrušit green deal? Jsem pro, ale myslím, že je to nereálný slib.

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Náchod: Lampionový průvod s ohňostrojem

7:37 Náchod: Lampionový průvod s ohňostrojem

V rámci letošních oslav 770 let od první písemné zmínky o našem městě jsou pořádány akce v duchu OSL…