Mladá Boleslav: Kolem vybraných stromů jsou opět zálivkové vaky

28.05.2019 8:38

V Mladé Boleslavi se začaly opět rozmisťovat okolo vybraných stromů zálivkové vaky na vodu. S touto novinku začalo město v loňském roce a letos opět postupně rozmístí 260 vaků kolem stromů, které jsou kriticky ohroženy suchem.

Mladá Boleslav: Kolem vybraných stromů jsou opět zálivkové vaky
Foto: cenapp.cz
Popisek: Mladá Boleslav

Jedná se o nově vysázené stromy, stromy ve špatném zdravotním stavu nebo v místech, kde je obtížná jejich klasická zálivka. V současné době společnost Compag rozmístila již tyto vaky například kolem stromů v Palackého či Laurinově ulici a v dalších lokalitách. opět zálivkové vaky V Mladé Boleslavi se začaly opět rozmisťovat okolo vybraných stromů zálivkové vaky na vodu. S touto novinku začalo město v loňském roce a letos opět postupně rozmístí 260 vaků kolem stromů, které jsou kriticky ohroženy suchem.

Jedná se o nově vysázené stromy, stromy ve špatném zdravotním stavu nebo v místech, kde je obtížná jejich klasická zálivka. V současné době společnost Compag rozmístila již tyto vaky například kolem stromů v Palackého či Laurinově ulici a v dalších lokalitách. Zálivkové vaky jsou už u stromů například v Palackého ulici Zálivkové vaky jsou už u stromů například v Palackého ulici. Kolem vybraných větších stromů se dává po dvou vacích. Rozmisťování vaků bude dále pokračovat po celém městě i s ohledem na aktuální kondici vybraných stromů.

Zavlažovací vaky se naplní vodou a tato zálivková dávka postupně vykapává skrze otvory ke kořenům dřeviny, která má mnohem víc času, aby si vodu nasákla. Tento způsob je mnohem účinnější, protože zálivka je postupná (voda kape 5 až 9 hodin), a tudíž mnohem lépe cílená. Jde o moderní metodu, která výrazně posouvá možnosti zálivky dřevin a rapidně snižuje dobu zálivky jednoho stromu. Díky tomu se s jedním kropícím vozem stihne zalít mnohem víc stromů za stejnou dobu. Naplnit závlahový vak trvá pouze vteřiny a voda nikam nestéká po povrchu. Všechna zálivková voda tak končí tam, kde má - v kořenovém systému stromů.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Mgr. Bc. Vít Rakušan byl položen dotaz

Jak můžete někoho obvinit bez důkazů?

Vaše vláda nálepkuje dost často, vy hlavně a chcete bojovat proti dezinformacím, ale jdete podle vás příkladem? Je podle vás v pořádku, že někoho obviníte a pak nejste schopný u soudu říci, na základě čeho a svá obvinění doložit? A omluvíte se SPD nebo se odvoláte? https://www.parlamentnilisty.cz/p...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Kopřivnice: RunTour odstartuje již tuto sobotu

22:09 Kopřivnice: RunTour odstartuje již tuto sobotu

V sobotu 27. dubna se v Kopřivnici poběží RunTour! Do rodiště Emila Zátopka přiláká elitní vytrvalce…