Mladá Boleslav: Kraj uspořádal setkání poskytovatelů zdravotní lůžkové péče

03.02.2017 12:28

Více jak dvě desítky zástupců poskytovatelů zdravotní lůžkové péče ve středních Čechách se zúčastnily pracovního setkání se zástupci Středočeské kraje, které se uskutečnilo ve čtvrtek 2. února 2017 v jednacím sále středočeského zastupitelstva v Praze.

Mladá Boleslav: Kraj uspořádal setkání poskytovatelů zdravotní lůžkové péče
Foto: cenapp.cz
Popisek: Mladá Boleslav

„Cílem jednání je vytvořit užitečnou platformu pro výměnu informací, užší spolupráci a koordinaci péče v celém regionu,“ vysvětlil Martin Kupka (ODS) náměstek hejtmanky Středočeského kraje pro oblast zdravotnictví. Setkání se vedle náměstka Kupky zúčastnila vedoucí Odboru zdravotnictví Krajského úřadu Středočeského kraje Zdeňka Salcman Kučerová, představitelé pěti středočeských krajských nemocnic, zástupci soukromých středočeských nemocnic, léčeben dlouhodobě nemocných a dalších zdravotnických zařízení působících ve Středočeském kraji. Nechyběl ani ředitel Zdravotnické záchranné služby Středočeského kraje Martin Houdek, představitelé zdravotních pojišťoven a další hosté.

O potřebě koordinace zdravotních služeb informoval ředitel Zdravotnické záchranné služby Středočeského kraje Martin Houdek. Vedoucí Odboru zdravotnictví Krajského úřadu Středočeského kraje Zdeňka Kučerová Salcman představila účastníkům setkání kompetence kraje a informovala o záměrech nového vedení kraje. Zástupci zdravotních pojišťoven hovořili o záměrech financování zdravotní péče v roce 2017.

Během následující obsáhlé diskuse zástupci soukromých zdravotnických zařízení ocenili, že se takovéto otevřené jednání pro poskytovatele zdravotní péče uskutečnilo. Náměstek hejtmanky pro oblast zdravotnictví Martin Kupka též přítomné informoval, že nové vedení kraje má v plánu vytvořit novou koncepci zdravotní péče ve Středočeském kraji. Zahrnovat bude všechna lůžková zařízení, samozřejmě Zdravotnickou záchrannou službu i ambulantní péči. „Jsem přesvědčen o tom, že kraj má po debatě s odborníky říci, jak by měla zdravotní péče v kraji vypadat,“ prohlásil.

„Podobná setkání budeme pořádat i nadále. Je potřeba mezi sebou diskutovat a řešit společně problémy, které ve zdravotnictví ve středních Čechách máme,“ zhodnotil závěrem čtvrteční setkání náměstek M. Kupka.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Mgr. Ing. Taťána Malá byl položen dotaz

znásilnění

Dobrý den, prý pro novou definici znásilnění hlasovalo 169 poslanců. A co ten zbytek? To byl někdo proti? Zajímalo by mě kdo. A ještě víc by mě zajímalo, jak to bude vypadat v praxi. Jak bude oběť prokazovat, že říkala ne? A zvyšují se s novelou i tresty za znásilnění, protože když občas slyším o ně...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Hradec Králové: Ve městě se na zkoušku objeví barevné koše na tříděný odpad

7:17 Hradec Králové: Ve městě se na zkoušku objeví barevné koše na tříděný odpad

V Hradci Králové se na více než dvou desítkách míst objeví barevné koše na tříděný odpad. Lidé tak b…