Mladá Boleslav: Kvůli hrozbě šíření viru je pozastavena městská hromadná doprava

21.03.2020 19:53

Od sobotního rána 21. března je zcela pozastavena městská hromadná doprava. Zásadním důvodem pro toto rozhodnutí vedení města je fakt, že je nutné omezit pohyb lidí po městě a že městské autobusy představují rizikové místo pro nákazu a případné šíření koronaviru.

Mladá Boleslav: Kvůli hrozbě šíření viru je pozastavena městská hromadná doprava
Foto: cenapp.cz
Popisek: Mladá Boleslav

V provozu zůstávají pouze speciální linky pro seniory nad 60 let a další handicapované skupiny obyvatel. Všichni ostatní, kteří musí například do práce či za dalšími nezbytnými úkony, musí volit bezpečnější formu přepravy. Tou je osobní vůz, ať už vlastní, půjčený či řízený někým z přátel či kolegů. „Pokud ani to není možné, tak kontaktujte svého zaměstnavatele a požádejte ho o pomoc,“ říká primátor Raduan Nwelati.

Zodpovědný zaměstnavatel by podle primátora měl ve svém zájmu pomoci v bezpečných cestách zaměstnanců do práce a tím i snížil riziko zavlečení nákazy do firmy. „A pokud jste zdravotník, policista, hasič, prodavač nebo prodavačka v potravinách a vše předchozí selhalo, pak požádejte svého zaměstnavatele, aby kontaktoval město a my vašim zaměstnavatelům pomůžeme,“ říká primátor.

Město také zřídilo od soboty speciální linku osobní přepravy (formu taxislužby) pro osoby, které nemohou jezdit v senior autobusech či seniortaxíky, a nemají šanci se dostat například na nákup. Objednat tuto linku osobní přepravy můžete na tel. čísle 797 870 655.

Anketa

Má prof. Roman Prymula, předseda krizového štábu, vaši důvěru?

93%
7%
hlasovalo: 33475 lidí

Primátor zdůraznil, že je mimořádná situace a tomu odpovídají i zcela mimořádná a mnohdy velmi nepříjemná opatření. Pokud je ale dělat nebudeme, následky mohou být fatální. Nošení roušek, častý úklid autobusů, opakovaná dezinfekce ozónem i antivirovými prostředky, riziko šíření koronaviru jen snižují, ale neruší.

„Pokud budeme zodpovědní a budeme se striktně řídit všemi doporučeními a nařizeními, věřím, že to zvládneme a do situace itálie se nedostaneme. Proto Vás všechny moc prosím, buďme zodpovědní a dodržujme pravidla, doporučení a nařízeni. Pomáhejme si navzájem. Nejen třeba nošením roušek a šitím roušek i pro ostatní, ale třeba tím, někomu pomůžeme se do práce dostat jinak než rizikovým autobusem. Pomoci můžeme i tím, že někomu nakoupíme, aby nemusel sám do obchodu,“ řekl primátor Nwelati.

Zároveň děkuje všem občanům, kteří již svým bližním pomáhají. Děkuje i všem pracovníkům potravinářských obchodů a dalších nezbytných služeb pro občany, zdravotníkům, policistům, hasičům, popelářům, uklizečkám, lékárníkům, řidičům autobusů a nákladních vozidel, pošťákům a pošťačkám, úředníkům na úřadech, pracovníkům krizových štábů.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Mgr. Bc. Vít Rakušan byl položen dotaz

Jak můžete někoho obvinit bez důkazů?

Vaše vláda nálepkuje dost často, vy hlavně a chcete bojovat proti dezinformacím, ale jdete podle vás příkladem? Je podle vás v pořádku, že někoho obviníte a pak nejste schopný u soudu říci, na základě čeho a svá obvinění doložit? A omluvíte se SPD nebo se odvoláte? https://www.parlamentnilisty.cz/p...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Kopřivnice: RunTour odstartuje již tuto sobotu

22:09 Kopřivnice: RunTour odstartuje již tuto sobotu

V sobotu 27. dubna se v Kopřivnici poběží RunTour! Do rodiště Emila Zátopka přiláká elitní vytrvalce…