Mladá Boleslav: Letecký den se všem líbil, ale měl nepříjemný závěr

18.06.2012 9:18

Tisíce lidí si v sobotu přijely užít 9. Dobový letecký den na letišti v Mladé Boleslavi, který se konal po dvou letech a jeho organizátoři připravili návštěvníkům skutečně kvalitní program.

Mladá Boleslav: Letecký den se všem líbil, ale měl nepříjemný závěr
Foto: cenapp.cz
Popisek: Mladá Boleslav

V letním počasí mohli sledovat jednu leteckou lahůdku za druhou až do samého konce. O to nepříjemnější byla po skončení programu nehoda jednoho historického ultralightu, kterému vysadil motor a po pádu začal hořet. Dvě osoby na palubě letadla utrpěly naštěstí jen lehká zranění, na letadle však vznikly velké škody. Skvělý a velmi kvalitní program celého dne, který také potěšil všechny diváky, tak vzápětí v médiích zastínila zpráva o této nehodě.

PO celý den mohli návštěvníci obdivovat v areálu letiště vystavené letouny, mezi kterými nechyběly ani repliky historických letadel Nadačního fondu letadla Metoděje Vlacha z období 1909 až 1942, ale i další mnohé lahůdky. Letošní letecký den byl o to významnější, protože letos slavíme 100 let od prvního vzletu letadla Metoda Vlacha, který v Mladé Boleslavi postavil první české letadlo poháněné automobilovým motorem. Tento jeho v pořadí čtvrtý letoun vstoupil do historie českého letectví svou původní konstrukcí a domácím českým materiálem.

Hlavní program začal v 15 hodin a během dalších tří hodin i díky zasvěcenému a dynamickému komentáři moderátora Robina Panuše měli všichni diváci o dobrou zábavu postaráno. Efektní úvod obstaral přílet moderních stíhaček JAS 39 Gripen. Diváci v následujícím programu mohli sledovat úžasné akrobatické výkony zkušených letců především v podání čtyřčlenné akrobatické skupiny The Flying Bulls, sledovat v akci vrtulníky, ale vidět i celou řadu dalších letadel. Mohli sledovat ve vzduchu nejen krásu letadel, ale i fantastické výkony mnohých pilotů. Dobový letecký den tak skončil všeobecnou spokojeností. Slabinou akce byl ovšem i podle názorů některých návštěvníků na tak velký počet lidí nedostatek stánků s občerstvením a především s nealkoholickými nápoji.

Terpve když program oficiálně skončil a mnozí návštěvníci se již začali rozjíždět do svých domovů, přišla zpráva o pádu ultralightu a na místě tak museli zasahovat hasiči, záchranáři i policie.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: mb-net.cz

Mgr. Jaroslav Bžoch byl položen dotaz

migrační pakt

Nepřijde vám divné, že se o migračním paktu hlasovalo těsně před volbami? A bude tedy ještě po volbách něco změnit nebo je to už hotová věc? Taky by mě zajímalo, nakolik se nás týká, protože Rakušan tvrdí, že tu máme uprchlíky z Ukrajiny, takže nebudeme muset přijímat další ani se nebudeme muset vyp...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Bruntál: Stavba opěrné zdi pod autobusovým stanovištěm je prakticky dokončena

22:09 Bruntál: Stavba opěrné zdi pod autobusovým stanovištěm je prakticky dokončena

Práce na rekonstrukci autobusového stanoviště pod Společenským domem se blíží k svému završení, auto…