Mladá Boleslav: Letos se podařilo zrealizovat řadu důležitých projektů

28.12.2019 19:56

Vedení města bilancovalo právě končící rok z pohledu podstatných kroků, které se podařilo uskutečnit. V každé z jednotlivých oblastí stojí za zmínku celá řada věcí, které se povedlo dotáhnout do konce, i když mnoho práce je čeká i v roce 2020.

Mladá Boleslav: Letos se podařilo zrealizovat řadu důležitých projektů
Foto: mb-net.cz
Popisek: Hrad uprostřed města Mladá Boleslav

"Jsem hrdý především na to, jak se nám v posledních letech daří investovat značnou část peněz z rozpočtu. Zatímco v době, kdy jsem v roli primátora začínal, se investovalo ročně 80 až 120 milionů korun, nyní je to každý rok zhruba 350 až 500 milionů. Na našem městě je to skutečně vidět, a z toho mám nesmírnou radost, i když je za tím obrovská práce nejen vedení města, ale především všech zaměstnanců magistrátu," uvedl primátor města Raduan Nwelati. Za stěžejní akci, která se letos povedla, považuje rekonstrukci mostu v lokalitě U Měšťáků, přestože znamenala velkou dopravní zátěž.

První náměstek primátora Jiří Bouška zdůraznil, že pro všechny připravované projekty je stěžejní jejich financování , a to nejen z městského rozpočtu ale z více zdrojů včetně dotací z evropských fondů. Poukázal na úspěšnost Mladé Boleslavi na využívání evropských dotací v rámci Integrovaného plánu rozvoje území. Již nyní je také jisté, že i v dalším programovacím období Mladá Boleslav a 60 obcí v okolí získá dotace v řádech stamiliónů korun na chystané projekty v řadě oblastí.

Jako příklad vícezdrojového financování uvedl nedávno zahájenou výstavbu parkovacího domu v areálu nemocnice a zdůraznil, že právě financování projektů z více zdrojů je moderním trendem, který má budoucnost.

Sdružení dobrovolníků letos oslavilo deset let existence

Náměstek primátora Daniel Marek zmínil především podporu pro školství, kam letos město investovalo značné množství peněz nejen do budov a vybavení škol a školek, ale významná částka putovala také přímo na podporu učitelů. "Jsem toho názoru, že dobrou školu dělají spokojení učitelé. Proto se snažíme vymýšlet pro ně motivační benefity, kterými oceníme jejich záslužnou a nelehkou práci," řekl. V podobném duchu bude určitě město pokračovat i v dalších letech.

Náměstek primátora Robin Povšík považuje za stěžejní, že se v letošním roce výrazně zvýšila finanční podpora projektů na posílení bezpečnosti ve městě a že je potřeba v tom pokračovat i v dalších letech. Za důležité považuje i připravované projekty v oblasti bytové výstavby či podpory komunitního života, jako příklad uvedl chystaný projekt sdílených dílen v areálu pod průmyslovou školou.

Náměstkyně Miroslava Kašpárková pozitivně hodnotila novou tradici schůzek zástupců poskytovatelů sociálních služeb v našem městě, díky nimž se daří jednotlivé aktivity lépe koordinovat a vzájemně propojovat, vyzdvihla i aktivity dobrovolníků, jejichž sdružení letos oslavilo deset let existence. Jako velmi důležitý také vidí projekt nástavby na domě pro seniory, kde vznikne takzvaný dům se zvláštním režimem pro lidí, trpící některou z forem demence.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

migrační pakt

Dobrý den, prý budete ve sněmovně jednat o migračním paktu. Znamená to, že jde ještě zvrátit jeho schválení nebo nějak zasáhnout do jeho znění? A můžete to udělat vy poslanci nebo to je záležitost jen Bruselu, kde podle toho, co jsem slyšela, ale pakt už prošel. Tak jak to s ním vlastně je? A ještě ...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Pardubice: Cestu na zámek nově ozdobí nadživotní socha koně

7:17 Pardubice: Cestu na zámek nově ozdobí nadživotní socha koně

Od konce dubna budou Pardubáci a návštěvníci města na louce mezi Příhrádkem a zámeckými valy potkáva…