Mladá Boleslav: Město čeká odkup pozemku pod kulturním domem od státu

16.10.2019 9:15

Rada města schválila uzavření kupní smlouvy, na jejímž základě Kultura města Mladá Boleslav koupí pozemky pod Domem kultury a přilehlou obslužnou komunikací od státu za cenu 9,868 mil. Kč.

Mladá Boleslav: Město čeká odkup pozemku pod kulturním domem od státu
Foto: cenapp.cz
Popisek: Mladá Boleslav

Pokud by město odkup odmítlo, tyto pozemky by byly nabídnuty státem k prodeji formou elektronické aukce. Město je vlastníkem Domu kultury a pokud by pozemky pod ním v aukci získal cizí subjekt, mohlo by to způsobit do budoucna nepříjemnosti. Uvedl to náměstek primátora Daniel Marek.

Odkup pozemku za tuto cenu nabídl městu Úřad pro zastupování státu ve věcech majetkových (ÚZSVM). Jak uvedl náměstek Marek, bohužel se ani při opakovaných jednáních města s ÚZSVM nepodařilo dospět ke snížení ceny či dokonce k možnosti bezúplatného převodu. Obhájení veřejného zájmu v činnosti společnosti Kultura města Mladá Boleslav a převod pozemků na tuto společnost komplikuje fakt, že některé její činnosti jsou založeny na komerční bázi.

"V tomto případě skutečně budeme muset zaplatit. Do usnesení rady jsme ještě doplnili, že požádáme stát o splátkový kalendář. Suma téměř 10 milionů je skutečně příliš velká na to, abychom to celé platili v roce 2020. Chtěli bychom to proto zaplatit v pěti splátkách," uvedl náměstek Marek.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Radek Rozvoral byl položen dotaz

koalice

K čemu je, když uspějete ve volbách, když stejně nejste schopni se s nikým domluvit na koalici? Myslím teď hlavně ve sněmovně. Proč si z ANO děláte za každou cenu nepřítele, když by to mohl být potencionálně váš jediný koaliční partner, s kterým byste získali většinu ve sněmovně?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Děčín: Test směsného komunálního odpadu. Téměř polovinu objemu tvoří dále vytříditelné složky

7:37 Děčín: Test směsného komunálního odpadu. Téměř polovinu objemu tvoří dále vytříditelné složky

Po několika měsících provedlo město Děčín spolu s technickými službami další test kontejneru na směs…