Mladá Boleslav: Město chce řešit problematiku zadržování vody v krajině

30.04.2019 15:16

Dlouhodobé sucho a nedostatek vody vnímá jako velký problém také vedení Mladé Boleslavi. Jak uvedl primátor Nwelati, vznikne zde pracovní skupina, která bude mít za úkol připravit několik návrhů projektů, jak řešit zadržování dešťových vod a celkově problematiku zadržování vody v krajině.

Mladá Boleslav: Město chce řešit problematiku zadržování vody v krajině
Foto: mb-net.cz
Popisek: Mladá Boleslav

"Chceme, aby členy pracovní skupiny byl někdo z Vodovodů a kanalizací, projektant, zástupci odboru zeleně i odboru životního prostředí. Úkolem této skupiny budou například konkrétní projekty, které by umožnily přepojení dešťové kanalizace na závlahové systémy v parcích a dalších místech, kde je veřejná zeleň," vysvětlil primátor.

Kromě toho se ale odborníci budou zabývat také programem podpory pro obyvatele našeho města, kteří budou mít zájem dešťovou vodu zadržovat a využívat ji například k zalévání.

Zároveň by pracovní skupina měla zvážit a vytipovat lokality, kde by bylo vhodné vybudovat systém vsakovacích jímek. "Jedná se například o lokalitu Kolonka, kde nám dešťová vody dlouhodobě způsobuje problémy a zatéká do nemovitostí. Eventuálně by také tato pracovní skupina mohla navrhnout vznik vodních nádrží na území města," uvedl Raduan Nwelati.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Ing. Aleš Juchelka byl položen dotaz

Neutíkáte od problému?

Na vyřešení důchodové reformy jste měli dost času, když jste byli ve vládě, a to i ještě před covidem. Nepřišli jste s ničím a teď o ní nechcete ani s koalicí jednat, ale jak chcete i do budoucna prosadit nějakou zásadní reformu, když už teď se zdají jednání ve slepé uličce? Já mám obavu, že se jako...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Zlín: Sdílená kola nextbike frčí. Loni na nich Zlíňané dvakrát objeli zeměkouli

22:28 Zlín: Sdílená kola nextbike frčí. Loni na nich Zlíňané dvakrát objeli zeměkouli

Město Zlín se může pyšnit úspěšnou sezónou bikesharingu v roce 2023, jak naznačují nově zveřejněná d…