Mladá Boleslav: Město opět připraví vyhřívaný stan pro lidi bez domova

16.11.2017 13:46

Už pátou zimu budou mít lidé bez domova v Mladé Boleslavi možnost uchýlit se v mrazivých nocích do vyhřívaného vojenského stanu.

Mladá Boleslav: Město opět připraví vyhřívaný stan pro lidi bez domova
Foto: mb-net.cz
Popisek: Mladá Boleslav

"Také letos nabídneme lidem bez přístřeší tuto možnost, stan vyroste v Poplužním dvoře už o nadcházejícím prodlouženém víkendu," uvedla náměstkyně primátora Zdeňka Veškrnová, která má na starosti sociální oblast. Stan bude bezdomovcům k dispozici v případě, že venkovní teploty dva dny po sobě nevystoupí nad minus pět stupňů Celsia.

Starý vojenský stan pořídilo město v roce 2014, aby tak vyřešilo nedostatečnou kapacitu azylového střediska Naděje, kde bývá v mrazivých dnech a nocích beznadějně plno.

"Ani režim se letos ve stanu nemění, funguje vždy od 20 hodin do sedmi ráno, k dispozici je na rozdíl od Naděje pouze nocleh v kamínky vytápěném prostoru. Následně mohou zdejší nocležníci využít služeb azylového, která je v bezprostřední blízkosti Poplužního dvora ve Štyrsově ulici, a kde se mohou umýt či najíst," dodala Zdeňka Veškrnová.

V loňském roce stan fungoval 32 nocí a poskytnuto zde bylo 256 noclehů. Možnost přespat zde využily čtyřiatřicetkrát ženy. Poprvé byl k dispozici 6. prosince a naposledy 9. února.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Radek Rozvoral byl položen dotaz

koalice

K čemu je, když uspějete ve volbách, když stejně nejste schopni se s nikým domluvit na koalici? Myslím teď hlavně ve sněmovně. Proč si z ANO děláte za každou cenu nepřítele, když by to mohl být potencionálně váš jediný koaliční partner, s kterým byste získali většinu ve sněmovně?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Hodonín: Ornitologická vycházka přilákala veřejnost

19:27 Hodonín: Ornitologická vycházka přilákala veřejnost

S velkým zájmem návštěvníků se setkala ornitologická vycházka pod vedením Ondřeje Ryšky z Jihomoravs…