Mladá Boleslav: Město pomohlo již 59 osobám bez domova v návratu domů

14.12.2022 16:43 | Tisková zpráva

V úterý 13. prosince, kdy byl otevřen stav pro osoby bez domova v Poplužním dvoře, se hned jedné osobě podařilo pomoci v rámci projektu Cesta z ulice.

Mladá Boleslav: Město pomohlo již 59 osobám bez domova v návratu domů
Foto: mb-net.cz
Popisek: Hrad uprostřed města Mladá Boleslav

Jednalo se muže bez domova polské národnosti, ročník 1958, který v Mladé Boleslavi byl od roku 2018. Pracoval v několika pracovních agenturách a poté, co byl v červenci tohoto roku hospitalizován v nemocnici cca tři týdny, se mu již nepodařilo najít práci.

Následně se o to pokoušel v Praze, kde byl na hlavním vlakovém nádraží okraden o všechny doklady. Poté se opět vrátil zpět do Mladé Boleslavi. Zde žil už pouze jako bezdomovec na ulici a od začátku prosince tohoto roku je klientem střediska Naděje. Vzhledem ke kapacitě střediska naděje musel přespávat venku, a poté co byl otevřen stan pro osoby bez domova v Poplužním dvoře, tak využil jeho služeb.

Anketa

Kterého kandidáta nejvíc NECHCETE ve 2. kole volby prezidenta?

13%
66%
21%
hlasovalo: 35222 lidí

Zde se dozvěděl od ostatních osob o projektu Cesta z ulice, v jehož rámci u město Mladá Boleslav může zajistit jízdenku na cestu do Polska. O této možnosti jej také informoval strážník městské policie, který jej poslal na odbor bezpečnosti a prevence magistrátu (OBPK).

Po vyřízení všech administrativních záležitostí vedoucím OBPK muž odjel do Českého Těšína, kam sám chtěl, ještě v úterý v 11:22 hodin z hlavního vlakového nádraží.

Jedná se o muže, který má polskou národnost, ale ani v Polsku nemá žádné trvalé bydliště a bude zde jako osoba bez domova. Přesto věří, že se mu bude v Polsku dařit lépe než v ČR z důvodu jiného sociálního systému a možnosti vyplácení dávek. Muž byl vděčný za poskytnutou pomoc.

Celkově se jedná o 16. osobu v tomto roce, které pomohli pracovníci města v rámci projektu Cesta z ulice s cestou do místa bydliště nebo za novou prací. Od počátku projektu Cesta z ulice, tedy od července 2020, tuto pomoc obdrželo již 59 osob.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

O Vrběticích máte jasno

Paní Pekarová Adamová, případ byl odložen, tj. že se nepodařilo získat důkazy o spáchání tr. činu. A pokud je to jinak, proč příslušné orgány nezahájily tr. stíhání, trestní stíhání v nepřítpmnosti, nebo žádaly vydání atd.O vině rozhoduje soud, nikoliv policie nebo BIS. mŮŽETE MI PROSÍM ODPOVĚDĚT.

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Frýdlant: Demolice kotelny, komína a dalších objektů v areálu nemocnice začne 20. května

7:10 Frýdlant: Demolice kotelny, komína a dalších objektů v areálu nemocnice začne 20. května

Nevzhledné a zchátralé budovy v čele s bývalou centrální kotelnou začnou koncem května mizet z areál…