Mladá Boleslav: Město převezme od příštího školního roku mateřskou školku Duha

23.12.2018 13:49

Jedním z bodů, které na svém posledním letošním jednání schválili mladoboleslavští zastupitelé, je i převzetí mateřské školy Duha, která sídlí v Novákově ulici.

Mladá Boleslav: Město převezme od příštího školního roku mateřskou školku Duha
Foto: mb-net.cz
Popisek: Mladá Boleslav

"Stávající ředitelka školky odchází do důchodu a nabídla městu, aby školku převzalo, samozřejmě včetně všech práv a závazků vůči dětem, které ji navštěvují. Jelikož jde o oblíbenou a zavedenou školku, na jejíž provoz jsme pravidelně přispívali, rozhodli jsme se nabídku přijmout," vysvětlil náměstek primátora Daniel Marek.

V příštím školním roce by kromě toho měly v Mladé Boleslavi začít fungovat dvě další nové mateřské školy, každá s kapacitou čtyř tříd, tedy až 100 dětí. "První z nich aktuálně stavíme na Michalovicích, téměř autentický projekt chceme postavit i na zahradě mateřské školy Beruška, respektive Pampeliška. Tady se ale musí opakovat soutěž na zhotovitele stavby, protože nabízená cena byla z našeho pohledu nesmyslně vysoká. V každém případě bude michalovická školka otevřená od 1. září 2019, školka v sídlišti pak podle možností buď ve stejném termínu, nebo v dalším pololetí, tedy od 1. ledna 2020," vysvětlil náměstek Marek.

Zápisy do mateřských škol se v Mladé Boleslavi uskuteční 2. května 2019, a rodiče už v tomto termínu budou moci své děti zapsat do michalovické školky. "V každém případě nám nové školky umožní přijmout všechny boleslavské děti, jejichž rodiče budou mít o předškolní vzdělávání zájem. Do budoucna bychom pak rádi snížili počty dětí v jednotlivých třídách na spodní hranici," dodal náměstek.
Na obě nově budované školky využije město dotaci z IPRÚ, která činí až 90 % uznatelných nákladů.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Jak chcete přimět ANO znovu jednat o důchodech?

Váš záměr byl dobrý, ale evidentně se nepovedl. Myslíte, že jste se tedy jako moderátor osvědčil? A nemáte pocit, že je tu mezi vládou a opozicí až příliš hluboká propast, která se bohužel pro nás čím dál víc prohlubuje a vlastně je to vidět i ve společnosti, která je rozdělená.

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Hradec Králové: Souhrnnou rozpočtovou rezervu města posílí 231 milionů korun

10:29 Hradec Králové: Souhrnnou rozpočtovou rezervu města posílí 231 milionů korun

Z loňského finančního vypořádání rozpočtu města má Hradec Králové přebytek volných zdrojů více než 2…