Mladá Boleslav: Město přispěje na lepší vybavení kulturních zařízení

30.04.2017 8:34

Na základě rozhodnutí zastupitelů dostane společnost Kultura města Mladá Boleslav dotace ve výši celkem 2, 73 mil. Kč pro nové vybavení a technologie ve svých kulturních zařízeních. Informoval o tom náměstek primátora Michal Kopal.

Mladá Boleslav: Město přispěje na lepší vybavení kulturních zařízení
Foto: mb-net.cz
Popisek: Hrad uprostřed města Mladá Boleslav

Z toho celkem 1, 1 mil. Kč je určeno na pořízení 600 skládacích židlí pro budovu Sboru českých bratří, na pořízení kabelů a datových rozvodů pro LED obrazovku v Domě kultury a na brožury pro Informační centrum. Speciální skládací židle pro potřeby Sboru českých bratří byly pořízeny v roce 1982 v počtu 400 ks. V současné době je řada židlí v desolátním stavu a je nebezpečné na nich sedět.

Z této sumy se zajistí i tisk zbývajících brožur pro komplet Mladoboleslavsko v několika jazykových mutacích. Jedna z brožur bude o městě Mladá Boleslav, druhá zmapuje a představí lidovou architekturu v okolí Mladé Boleslavi, třetí představí naučné stezky v okolí MB a čtvrtá bude o Metalové cestě v MB.

Dalších 1,62 mil Kč je určeno na pořízení užitkového automobilu, sestavy audiovizuální techniky pro palác Templ včetně hardware, kino projektoru pro divadelní sál DK, zabezpečovacího systému včetně kamerového systému s napojením na PCO pro palác Templ. Společnost dnes vlastní dvě vozidla, z toho 17 let stará dodávka již letos neprošla technickou prohlídkou. Nová audiovizuální technika pro Templ je nutná vzhledem k tomu, že stávající vybavení není určeno pro extrémní mikroklima v tomto objektu a selhává.

Je nutné koupit i velký profesionální projektor pro Dům kultury, protože stávající z roku 2008 je již nefunkční. Nutná je i výměna devět let starého multimediálního vybavení v Templu. V Městském paláci Templ je také potřeba kamerovým systémem posílit bezpečnost návštěvníků i zaměstnanců objektu.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Tomáš Zdechovský byl položen dotaz

Právo na opravu

Věci se dají dát opravit už dnes, ale problém je, že oprava často vyjde stejně nebo skoro stejně jako koupit si novou věc. Tak k čemu pak platit za opravu? Nepřijde vám tento zákon EU zase úplně zbytečný? A když dám věc opravit, jakou, pokud vůbec, na ni pak budu mít záruku? Děkuji za odpověď

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Tábor ošetřuje stromy na třídě 9. května pneumatickým rýčem

16:31 Tábor ošetřuje stromy na třídě 9. května pneumatickým rýčem

Na třídě 9. května provádějí zaměstnanci Technických služeb Tábor (TST) od 2. května 2024 ošetření k…