Mladá Boleslav: Město se snaží maximálně předcházet rizikovému chování dětí a mládeže

02.07.2019 8:37

Zastupitelé tento týden odsouhlasili rovněž koncepci primární prevence rizikového chování dětí a mládeže v Mladé Boleslavi.

Mladá Boleslav: Město se snaží maximálně předcházet rizikovému chování dětí a mládeže
Foto: mb-net.cz
Popisek: Mladá Boleslav

"Dlouhodobě se snažíme o to, aby tato primární prevence v našich školách byla maximálně efektivní a kvalitní, aby zkrátka dávala smysl a pomohla jak žákům, tak pedagogům i rodičům," vysvětlil náměstek primátora Daniel Marek. Cílem této koncepce je smysluplně propojit jednotlivé subjekty ve městě a pomoci školám primární prevenci zkoordinovat, pojmenovat problematické oblasti v tom kterém zařízení a nabídnout cestu, jak problémy řešit.

Samozřejmě, že každá škola má vlastní preventivní program, avšak přijatá koncepce stanovuje jejich rámec a nabízí alternativy, jde o konkrétní nástroj pro ředitele i školní metodiky prevence.

"Žáci se setkávají s primární prevencí doslova od školky, a my se i díky této koncepci snažíme hledat její nové atraktivní formy pro jednotlivé věkové skupiny a zároveň zachovat kontinuitu programů. Koncepci jsme samozřejmě probírali jak s řediteli škol, tak se školními psychology, ale třeba i s městskou policií, pedagogicko-psychologickou poradnou či našim oddělením bezpečnosti a prevence kriminality," dodal náměstek Marek.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Ing. Martin Kolovratník byl položen dotaz

Byl byste pro, aby měli cyklisti SPZ?

Cyklisti jsou všude a dost často bohužel nedbají pravidel silničního provozu. Už víckrát se mi ale stalo, že udělali nějaký přestupek a vlastně jim to projde, protože je nemáte jak identifikovat, i když je třeba natočíte nebo je zachytí nějaká kamera. Neměli by mít na kole něco, podle čeho půjdou id...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Varnsdorf: Poplatky za odpad a psa nyní vyřídíte z pohodlí domova. Město spouští portál občana

20:27 Varnsdorf: Poplatky za odpad a psa nyní vyřídíte z pohodlí domova. Město spouští portál občana

Neřešte úřední hodiny a neztrácejte čas u přepážky. Mějte místní poplatky jednoduše pod kontrolou a …