Mladá Boleslav: Město v prosinci pořádá celou řadu adventních a vánočních akcí

28.11.2017 17:22

První adventní neděle je už 3. prosince, ale v Mladé Boleslavi začnou akce spojené s adventem a Vánoci už v pátek 1. prosince.

Mladá Boleslav: Město v prosinci pořádá celou řadu adventních a vánočních akcí
Foto: mb-net.cz
Popisek: Mladá Boleslav

Tento den v 16 hodin odpoledne startují na Výstavišti adventní podvečerní trhy, které zde potrvají až do 23. prosince. První adventní neděle je v Mladé Boleslavi už neodmyslitelně spjata s rozsvěcením vánočního stromečku na Staroměstském náměstí, které se uskuteční v 17 hodin.

V úterý 5. 12. město chystá velké Mikulášské odpoledne na Staroměstském náměstí od 17 hodin. Během večera se můžete těšit na pěvecký sbor Ptáčata MB, čerty na čtyřkolkách, příchod Mikuláše i stánky s občerstvením.

Doprovodný program v podobě Mikulášských dílen bude i v Templu od 14 do 19 hodin (Mikuláš, anděl a čert – tvoření z papíru, spirálky z korálků, malování dřevěných magnetek, zdobení perníčků, dřevěné obrázky aj., bude zde i loutkové divadlo.

V sobotu 9. prosince se můžete od 9 do 16 hodin vypravit na Vánoční jarmark na Českobratrské náměstí a do Sboru českých bratří. V rámci doprovodného programu v Templu budou výtvarné dílny pro děti s  vánoční tematikou, drátkované objekty, keramické obrázky, tvoření z vlny, šperky, figurky ze sena, ozdoby z korálků, textilní dílny, ručně vyráběné tašky a peněženky, svíčky, vánoční svícny, bude zde i prodej řemeslných výrobků.

V pátek 15. a v sobotu 16. prosince bude Staroměstské náměstí patřit šestým adventním trhům. Prodávat se zde budou rukodělné výrobky, slané a sladké lahůdky, teplé nápoje nebo vánoční dekorace. Tuto akci pořádají organizátoři farmářských trhů.

A máme zde závěr roku a příchod roku 2017 – slavit budeme opět na Staroměstském náměstí. V neděli 31. prosince se od 21 hodin koná Silvestr 2017. Čeká na vás retro diskotéka, vystoupení kapely Michal David revival a o půlnoci se těšte na přípitek a ohňostroj.

Všechny tyto akce (s výjimkou dvoudenních trhů na Staroměstském náměstí) připravily město Mladá Boleslav a Kultura města Mladá Boleslav ve spolupráci s  dalšími městskými organizacemi.

K tradičním akcím v době adventu již patří také řadu let akce Muzea Mladoboleslavska pod názvem Putování k Betlému. Kostýmovaný průvod městem v čele se Třemi mudrci z Východu a živým velbloudem v neděli 17. prosince v 15 hodin zamíří z Výstaviště přes Staré město na nádvoří hradu a vzdá úctu Svaté rodině v hradním sklepení. Zde bude na programu i rozdávání Betlémského světla ze Svaté země, vánoční koledy v podání dětského pěveckého sboru z Dalovic i stylové občerstvení.

A pokud nenastane nepředpokládaný problém, přímo 24. prosince bude opět Štědrodenní koupání otužilců v Jizeře na pláži v Podlázkách. Většina otužilců se zde schází spolu se stovkami diváků na 10. hodinu.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Ing. Jana Bačíková, MBA byl položen dotaz

Jak dlouho myslíte, že vaše důchodová reforma vydrží?

Dobrý den, zajímalo by mě, k čemu je dobrá důchodová reforma, na které nepanuje mezi vládou a opozicí shoda? Protože co když se nějaká schválí a jiná (další) vláda, ji zase zruší? Myslíte, že to prospěje něčemu pozitivnímu? Proč je takový problém se dohodnout? Vy jste sice opozici k jednání přizvali...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Pardubice: Zvýšená daň z nemovitosti průmyslových zón pomůže městské infrastruktuře

7:04 Pardubice: Zvýšená daň z nemovitosti průmyslových zón pomůže městské infrastruktuře

Radní města Pardubic schválili návrh obecného opatření, které v souladu se zákonem stanovuje a zvyšu…