Mladá Boleslav: Město zřizuje web pro doučování dětí, pomoci můžete i vy

05.01.2022 17:57 | Tisková zpráva

Poslední dva roky se mimo jiné nemile podepsaly také na vzdělávání dětí na všech stupních škol. Dlouhodobě opakovaně zavřené školy a distanční výuka, s níž především zpočátku neměl nikdo zkušenosti, zkrátka udělaly své.

Mladá Boleslav: Město zřizuje web pro doučování dětí, pomoci můžete i vy
Foto: mb-net.cz
Popisek: Hrad uprostřed města Mladá Boleslav

Město Mladá Boleslav proto hledá cesty, jak dětem i rodičům pomoci, protože nelze vše nechávat jen na školách. 

Anketa

Má ministr vnitra Vít Rakušan vaši důvěru?

1%
98%
hlasovalo: 25523 lidí
„Jsme v situaci, kdy řada dětí potřebuje doučování, ať už kvůli přijímačkám na střední školy, víceletá gymnázia či k maturitě, anebo i jen k vylepšení prospěchu na kterémkoliv stupni školy," vysvětluje náměstek primátora Daniel Marek. A své znalosti může nabídnout kdokoliv.

Jen zřídka je totiž doučování snadno dostupné, sehnat učitele konkrétního předmětu, případně několika předmětů, není jednoduché. Tuto absenci „trhu“ se vzděláním se Mladá Boleslav rozhodla zaplnit zdánlivě jednoduchým, ale o to efektivnějším způsobem. Vznikla webová stránku, určená oběma stranám, tedy těm, kdo hledají vhodné doučování, i těm, kdo chtějí nabídnout své pedagogické služby ostatním. 
 
Webová stránka VZDELARIO.CZ je výsledkem dlouhodobé snahy o ulehčení práce jak učitelů, tak rodičům ve snaze pomoci svým dětem k lepším školním/akademickým výsledkům.
 
Snad každý rodič si totiž někdy položil otázku, jak sehnat někoho, kdo doučuje matematiku, cizí jazyk či cokoliv dalšího.
 
Díky ministerstvu vnitra a dotačnímu programu na podporu integrace cizinců se podařilo vytvořit moderní platformu, která je pro všechny uživatele zdarma. 
 
„Prvotním impulsem a hlavním cílem této platformy bylo poskytnout informace školám a žákům, kteří vzdělávají cizince a odtud i pochází finanční podpora ministerstva vnitra z dotace na projekty obcí na podporu integrace cizinců na lokální úrovni. Tito žáci často nezvládají látku v jiném než rodném jazyce, a proto je nutné jim v rámci doučování poskytovat pomocnou ruku," vysvětlila Iva Crookston, která je za projekt zodpovědná.
 
Kdokoliv doučuje, se tady během 30 sekund ve čtyřech jednoduchých krocích zdarma zaregistruje a může vložit svou nabídku – od doučování běžných předmětů, přes hru na hudební nástroje až po doučování k přijímacím zkouškám.
 
A protože je Mladá Boleslav i městem univerzitním, je toto vhodná příležitost i pro studenty vysokých škol, kteří potřebují extra pomoc. 
 
Z pohledu doučovatelů/tutorů je VZDĚLÁRIO vhodnou příležitostí nejen pro učitele v důchodu, matky na mateřské, ale také studenty, kteří jsou schopni pomoci dalším, a to i třeba formou dobrovolné pomoci, aby si to mohli uvést v profesním portfoliu.
 
Každý se může sám svobodně rozhodnout za kolik, co a jak si přeje nabídnout. K dispozici je i rating systém, který pomůže ostatním vidět zkušenosti s jednotlivými vyučujícími.
 
Doučovat lze skutečně cokoliv, a to všemi dostupnými formami, online i prezenčně. Zaregistrovat se mohou jak firmy, tak jednotlivci. 
 
Pro firmy je zde také možnost reklamy, jejíž výtěžek město v plné výši věnuje na konto Nadačního fondu Šance pro děti.
 
Poté je již na těch, kteří doučování hledají, aby našli v okolí svého domova či online možnosti doučování, které jim vyhovují. 
 
Zájemci poté pomocí interního emailového systému nebo telefonního čísla jednoduše osloví lektora a domluví se na spolupráci.
 
„V tuto chvíli se nacházíme ve fázi registrace – prosím i na tomto místě všechny, kteří jsou ochotni pomoci ostatním, aby neváhali a nabídli své znalosti. Tím doopravdy vytvoříme něco, co bude sloužit boleslavským dětem i rodičům, a přinese více jistoty a znalostí do života našich dětí," dodal Daniel Marek.
 
Video s informacemi o projektu můžete vidět ZDE.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Ing. Aleš Juchelka byl položen dotaz

Neutíkáte od problému?

Na vyřešení důchodové reformy jste měli dost času, když jste byli ve vládě, a to i ještě před covidem. Nepřišli jste s ničím a teď o ní nechcete ani s koalicí jednat, ale jak chcete i do budoucna prosadit nějakou zásadní reformu, když už teď se zdají jednání ve slepé uličce? Já mám obavu, že se jako...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Zlín: Sdílená kola nextbike frčí. Loni na nich Zlíňané dvakrát objeli zeměkouli

22:28 Zlín: Sdílená kola nextbike frčí. Loni na nich Zlíňané dvakrát objeli zeměkouli

Město Zlín se může pyšnit úspěšnou sezónou bikesharingu v roce 2023, jak naznačují nově zveřejněná d…