Mladá Boleslav: Městské divadlo se rozsvítí pro předčasně narozené děti

09.11.2018 12:16

17. listopad je Světovým dnem předčasně narozených dětí. Tento den řada měst po celém světě nasvítí purpurovou barvou významné architektonické budovy (některá se k akci připojí již dříve s ohledem na státní svátek 17. listopadu).

Mladá Boleslav: Městské divadlo se rozsvítí pro předčasně narozené děti
Foto: cenapp.cz
Popisek: Mladá Boleslav

Organizátorem akce v Česku je organizace Nedoklubko. Letos poprvé se k této akci připojí také Mladé Boleslav, v tento den kolem 18. hodiny bude nasvícena budova městského divadla. Přítomna bude i mladoboleslavská zástupkyně sdružení Nedoklubko Martina Jurčová, která bude na místě odpovídat zájemcům na dotazy. Mladoboleslavská budova se tak ponoří do stejné barvy jako významné stavby po celém světě: například Eiffelova věž, Empire State Building nebo Niagarské vodopády.

Nedoklubko v Česku  již 16 let podporuje rodiče v těžkých chvílích po předčasném porodu. Purpurová barva je celosvětově vnímána jako symbol ocenění za zranění v boji. Původně se purpurové srdce udělovalo vojákům, v posledních letech myšlenku převzali i rodiče nedonošených dětí na celém světě. Proto také v Klaudiánově nemocnici nedonošené děti díky Nedoklubko dostávají s sebou do života purpurová háčkovaná srdíčka s povzbuzujícím vzkazem, aby věděly, že v tom nejsou samy. Ročně se v Česku narodí nečekaně dříve cca 9000 dětí. Oficiální akce Nedoklubka ke světovému dni se koná 9. listopadu na Žofíně.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Mgr. Ing. Taťána Malá byl položen dotaz

znásilnění

Dobrý den, prý pro novou definici znásilnění hlasovalo 169 poslanců. A co ten zbytek? To byl někdo proti? Zajímalo by mě kdo. A ještě víc by mě zajímalo, jak to bude vypadat v praxi. Jak bude oběť prokazovat, že říkala ne? A zvyšují se s novelou i tresty za znásilnění, protože když občas slyším o ně...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Karlovy Vary: Do Dvořákových sadů se vrátila Dívka se džbánem

16:29 Karlovy Vary: Do Dvořákových sadů se vrátila Dívka se džbánem

Do Dvořákových sadů se na své místo nedaleko Hadího pramene po necelých pěti měsících restaurování v…