Mladá Boleslav: Mezigenerační centrum Klementinka otevřelo zrekonstruované prostory

17.05.2018 14:30

Ve čtvrtek dopoledne byly slavnostně uvedeny do provozu zrekonstruované vnitřní prostory v suterénu mezigeneračního centra Klementinka.

Mladá Boleslav: Mezigenerační centrum Klementinka otevřelo zrekonstruované prostory
Foto: mb-net.cz
Popisek: Mladá Boleslav

"Jsem velmi rád, že se nám tento projekt podařilo dotáhnout i do konce této etapy. V minulém roce prošla kompletní rekonstrukcí zahrada Klementinky, a během velmi krátké doby se stala oblíbeným místem pro volnočasové aktivity seniorů. Věřím, že stejnou oblibu si získá i upravený suterén, kde vznikla společenská místnost, tělocvična, prostory pro výtvarné dílny a tak dále, takže zde nabídneme řadu dalších možností, jak mohou aktivní senioři trávit volný čas," uvedl při této příležitosti náměstek primátora Daniel Marek, který se slavnostního otevření zúčastnil spolu s prvním náměstkem Jiřím Bouškou a náměstkyní Zdeňkou Veškrnovou.

Zatímco komunitní zahrada slouží seniorům především v teplých měsících, suterénní prostory budou k dispozici celoročně. Scházet se zde mohou nejen zájmové skupiny (například kroužek esperanta), ale původní záměr je takový, že zde volný čas může trávit prakticky kdokoliv. "Přijde mi to jako symbolické uzavření kruhu, budova původně sloužila jako sirotčinec, který nechal postavit Václav Klement, a dnes by se zde měly potkávat všechny generace, propojení seniorů a nejmenších dětí je skvělý nápad," nešetřila chválou náměstkyně Zdeňka Veškrnová.

Ivo Rašín, předseda správní rady Služby a školení MB, která zde sídlí, pak dodal, že to, co se bude v komunitním centru konat, zcela závisí na zdejších uživatelích, prostory i zahrada jsou otevřené komukoliv, kdo bude mít chuť se zde věnovat nějakému projektu. Potkávat se zde ale mohou i skupinky známých či kamarádů, aby poseděli a popovídali v příjemném klidném prostředí.

V Klementince by měl být do konce roku vybudován ještě výtah, aby bylo komunitní centrum bezbariérové. Aktuálně zde nově vznikla tělocvična se sociálním zázemím, kde se bude cvičit jóga nebo tai chi, společenský sálek pro promítání filmů a konání besed všeho druhu, součástí jsou i klubovny a výtvarné dílny. K dispozici je tu také plně vybavená kuchyň.

Dobrá zpráva je také to, že zastupitelstvo Středočeského kraje schválilo bezúplatný převod části zahrady, která byla dosud ve vlastnictví kraje, na město. "Kraji patřil rovněž chátrající altánek, který v tuto chvíli zrenovovanou zahradu hyzdí. Díky tomu, že je nyní náš, můžeme začít s plánováním jeho rekonstrukce. Později bude možné využít i jeho prostory, například by mohl sloužit jako ateliér," dodal náměstek Marek.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

komunikace

Jak víte, že když vy teď o důchodové reformě nechcete s vládou komunikovat, že oni pak budou komunikovat s vámi? Není tohle hlavní problém, že se na zásadních věcech nedokážete dohodnout? A ještě jedna věc, s kým budete chtít vládu tvořit, když to odmítáte se SPD a evidentně se stranami SPOLU se na ...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Jihlava: Blíží se zápisy do mateřských škol

7:37 Jihlava: Blíží se zápisy do mateřských škol

Zápisy do školek Mozaika, Demlova 28 a Nad Plovárnou se uskuteční ve dnech 6. a 7. května. Volných j…