Mladá Boleslav: Možnost přespat ve vytápěném stanu využilo první noc dvanáct lidí

04.01.2020 14:11

O možnost přečkat chladnou noc ze čtvrtka na pátek ve vyhřívaném vojenském stanu v Poplužním dvoře byl zájem. Stan byl přitom otevřen v této zimní sezóně teprve poprvé, a přespat sem přišlo 12 lidí, z toho 10 mužů (mezi nimi tři Slováci) a dvě ženy.

Mladá Boleslav: Možnost přespat ve vytápěném stanu využilo první noc dvanáct lidí
Foto: cenapp.cz
Popisek: Mladá Boleslav

Ve stanu je po celou noc přítomen zaměstnanec Compagu a také pracovník bezpečnostní agentury, situaci pravidelně monitorují i hlídky městské policie. "Kontroly byly provedeny v průběhu noční směny třikrát. Strážníci provádějící kontrolu města upozorňovali občany bez domova na možnost využití noclehu ve vytápěném stanu. Jeden z kontrolovaných mužů tuto možnost z neznámých důvodů rezolutně odmítl," uvedl velitel městské policie Tomáš Kypta.

"Vzhledem k mrazivému počasí jsme se rozhodli nechat stan otevřený i z pátku na sobotu, o dalším fungování rozhodneme podle aktuální situace a předpovědi," vysvětlila náměstkyně pro sociální oblast Miroslava Kašpárková.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Ing. Jana Bačíková, MBA byl položen dotaz

Jak dlouho myslíte, že vaše důchodová reforma vydrží?

Dobrý den, zajímalo by mě, k čemu je dobrá důchodová reforma, na které nepanuje mezi vládou a opozicí shoda? Protože co když se nějaká schválí a jiná (další) vláda, ji zase zruší? Myslíte, že to prospěje něčemu pozitivnímu? Proč je takový problém se dohodnout? Vy jste sice opozici k jednání přizvali...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Prostějov: Botanická zahrada se připravuje na oslavy

11:17 Prostějov: Botanická zahrada se připravuje na oslavy

V rámci příprav oslav 90. výročí založení Botanické zahrady Petra Albrechta v Prostějově, které se u…