Mladá Boleslav: Na Staroměstském náměstí byl usazen vánoční strom

16.11.2022 20:27 | Tisková zpráva

Za asistence vozů městské policie proběhl v úterý dopoledne transport vánočního stromu na Staroměstské náměstí. Patnáctimetrový smrk ztepilý rostl na městském pozemku ve vnitrobloku u křižovatky ulic Dvořákova a Jilemnického, kde byl také v úterý ráno pokácen.

Mladá Boleslav: Na Staroměstském náměstí byl usazen vánoční strom
Foto: mb-net.cz
Popisek: Hrad uprostřed města Mladá Boleslav

Ve spolupráci lesáků a společnosti Compag byl kmen stromu přizpůsoben a následně usazen do připraveného otvoru v dlažbě u fontány na náměstí. Po patřičném nazdobení, instalaci vánočního osvětlení a úpravě okolí bude vánoční strom slavnostně rozsvícen v neděli 27. listopadu. Program začíná v 17 hodin.

Podle zjištění pracovníků magistrátu byl strom ve vnitrobloku vysazen nevhodně a nyní dorostl již do takové výše, že by mohl ohrožovat například při silném vichru okolní objekty Toho se obávali i někteří obyvatelé z přilehlých bytových domů.

Součástí programu slavnostního rozsvícení vánočního stromu bude kulturní vystoupení, prodej občerstvení a přidružený program v Templu.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Mgr. Karel Krejza byl položen dotaz

Naše obrana

Jak bude ČR dál podporovat Ukrajinu, když jsou naše zásoby vyčerpány (tvrdí to Černochová)? A kde se najednou vzaly finance na nákup další munice? Zajímalo by mě taky, nakolik jsme zásobeni sami pro sebe a jestli máme vůbec dost velkou armádu (asi ne, když se uvažuje o obnovení povinné vojny)? Proto...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Děčín: Test směsného komunálního odpadu. Téměř polovinu objemu tvoří dále vytříditelné složky

7:37 Děčín: Test směsného komunálního odpadu. Téměř polovinu objemu tvoří dále vytříditelné složky

Po několika měsících provedlo město Děčín spolu s technickými službami další test kontejneru na směs…