Mladá Boleslav: Na Středověkém jarmarku uvidíte i rytířský turnaj na koních

21.06.2019 15:36

Ještě před nástupem léta se můžeme těšit na další Středověký jarmark. Díky bohatému programu se akce uskuteční na Krásné louce v sobotu 22. června od 10 do 19 hodin. Největším lákadlem, hlavně pro děti, je rytířský turnaj na koních v podání skupiny Haraldos.

Mladá Boleslav: Na Středověkém jarmarku uvidíte i rytířský turnaj na koních
Foto: mb-net.cz
Popisek: Hrad uprostřed města Mladá Boleslav

Ve dvou vstupech (jednou dopoledne, jednou odpoledne) se utkají jezdci na koních, nebude nouze o tříštící se dřevce a kaskadérské kousky. V průběhu dne vystoupí skupina historického šermu s ukázkou bojových technik s rozličnými zbraněmi, bude zde i ukázka katovského řemesla a způsobů mučení a popravování ve středověku. Návštěvníci se mohou těšit také na kejklířské zábavné vystoupení, ukázku sokolnického výcviku i dobovou hudbu Canora.

Návštěvníci si mohou v průběhu dne prohlídnout rytířský tábor a jeho vybavení (včetně výstavy zbraní i praporů), budou připraveny řemeslné dílny (kovář, brašnář, přadlena a další). Řemesla jsou prezentována v historickém pojetí a řemeslný postup si návštěvníci mohou vyzkoušet. Na akci budou k vidění i domácí zvířata, jsou připraveny dobové hry a soutěže pro děti, jako např. střelba z kuše, házení sekyrami, chytání věnečků mečem a další. Součástí jarmarku jsou stánky s občerstvením a historické tržiště. Vstupné je zdarma.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

migrační pakt

Paní poslankyně mám tento dotaz. Je vůbec možné, aby ministr vnitra Rakušan schválil migrační pakt v Bruselu, aniž by to předtím projednala poslanecká sněmovna. Vy poslanci, které jsme si my občané zvolili, aby vedli a spravovali tuto zem, ku prospěchu nás občanů, kteří si vás platíme, přece nejde o...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Kopřivnice: RunTour odstartuje již tuto sobotu

22:09 Kopřivnice: RunTour odstartuje již tuto sobotu

V sobotu 27. dubna se v Kopřivnici poběží RunTour! Do rodiště Emila Zátopka přiláká elitní vytrvalce…