Mladá Boleslav: Na magistrátu besedovali obyvatelé Chrástu

14.09.2017 21:18

Druhou zářijovou středu odpoledne se na magistrátu konalo tradiční setkání s obyvateli příměstských částí, na niž byli tentokrát pozváni obyvatelé Chrástu.

Mladá Boleslav: Na magistrátu besedovali obyvatelé Chrástu
Foto: mb-net.cz
Popisek: Mladá Boleslav

Podobná setkání se konají každý měsíc, takže na každou příměstskou část dojde jednou za rok. Na dotazy Chrásteckých odpovídal primátor města Raduan Nwelati a náměstkyně Zdeňka Veškrnová, přítomni byli i vedoucí některých zainteresovaných odborů magistrátu, zástupci Compagu a Správy komunikací. Nejdiskutovanějším tématem byly tentokrát především autobusové zastávky, jejich zastřešení a výstavba zálivů, problém s odtokem dešťové vody, nová výstavba a řada dalších věcí.

Zástupkyně za tuto příměstskou čtvrť na druhou stranu pozitivně hodnotila nové komunikace a opravené chodníky, stejně jako spolupráci s firmou Compag.

Jeden z obyvatel vznesl dotaz také na možnost zařazení Chrástu do kamerového systému. "To je téma, které aktuálně hodně zvažujeme, a to nejen co se týká příměstských částí, ale také parků ve městě. Momentálně inovujeme kamerový systém a jeho rozšíření je na pořadu dne," odpověděl primátor Nwelati.

Chrástečtí také již dlouho volají po zprůchodnění cesty směrem do Neuberka, a primátor Nwelati potvrdil, že se na tom pracuje a bude se budovat ještě letos. Naproti tomu komunikace mezi Chrástem a Bezděčínem aktuální není, ani požadovaná cyklostezka, nicméně je v řešení varianta polní nezpevněné cesty, která by pohyb mezi těmito dvěma čtvrtěmi umožnila.

Došlo také na dotaz možnosti budoucí výstavby na Chrástu. "Město zde vlastní asi 80 tisíc metrů čtverečních, dříve zde ovšem nebyla možnost napojení na inženýrské sítě. To se nyní zlepšilo díky nové výstavbě mezi Chrástem a Bezděčínem, proto by tu do budoucna mohla vzniknout bytová výstavba. Ovšem nikdo nemusí mít obavy, město si nechá zpracovat studii, jak by čtvrť mohla vypadat, a to včetně zeleně. Jinak co se týče využití, je to zde určeno výhradně pro bytovou zástavbu, domy by mohly být maximálně dvoupatrové a o třech bytech," vyvrátil primátor obavy obyvatel Chrástu.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Ing. Kateřina Konečná byl položen dotaz

Populismus?

Dobrý den, proč s návrhem na snížení platu přicházíte až teď před volbami? A jestli vám přijde vysoký, což nerozporuji, zajímalo by mě, co s tak vysokým platem děláte vy? Dáváte třeba část na dobročinné účely, jako to třeba dělal prezident Zeman? A ještě jedna věc, není plýtvání penězi celý chod EU,...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Litoměřice: Premiéra Záložky se nesla v příjemném duchu

16:31 Litoměřice: Premiéra Záložky se nesla v příjemném duchu

Malý knižní festival Záložka uspořádaný Knihovnou Karla Hynka Máchy v Litoměřicích má za sebou úspěš…