Mladá Boleslav: Na radnici debatovali obyvatelé příměstských částí Debř a Láskov

14.06.2018 14:31

Ve středu v podvečer se ve velké zasedací síni magistrátu sešli obyvatelé příměstských čtvrtí Debř a Láskov, aby se zástupci vedení města debatovali o problémech, které je trápí v místě jejich bydliště.

Mladá Boleslav: Na radnici debatovali obyvatelé příměstských částí Debř a Láskov
Foto: mb-net.cz
Popisek: Mladá Boleslav

Na jejich dotazy odpovídal primátor města Raduan Nwelati, náměstkyně Zdeňka Veškrnová, vedoucí jednotlivých odborů magistrátu i zástupci městských společností. Hodně se mluvilo především o rekonstrukci povrchů komunikací na Láskově, vylepšení MHD i o parkovacím systému a jeho plánovaném zavedení.

Primátor Nwelati obyvatele Debře a Láskova seznámil i s novým zaměstnancem radnice, který má na starosti mimo jiné dohlížet na plnění dohod, k nimž na besedách s lidmi z příměstských částí dochází. "Tento článek dosud chyběl, proto věřím, že výstupy ze schůzek s obyvateli příměstských čtvrtí budou nyní efektivnější a lidé budou spokojenější," vysvětlil.

Láskovské trápí spojení městskou hromadnou dopravou, takže uvítali plánované změny v MHD, na nichž se aktuálně pracuje a jejichž výsledkem by měly být jednak rychlolinky po městě, a jednak rychlejší spojení jednotlivých příměstských částí, které budou obsluhovat nízkopodlažní minibusy.

Spolu s vedením města se zabývali i průjezdem kolem zahradnictví v Debři, kam přes zákaz zajíždějí nákladní automobily, nebo požadavkem namátkových kontrol městské policie v oblasti u zdejší školy, a to zejména v době dopravních špiček.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Radek Rozvoral byl položen dotaz

koalice

K čemu je, když uspějete ve volbách, když stejně nejste schopni se s nikým domluvit na koalici? Myslím teď hlavně ve sněmovně. Proč si z ANO děláte za každou cenu nepřítele, když by to mohl být potencionálně váš jediný koaliční partner, s kterým byste získali většinu ve sněmovně?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Hodonín: Ornitologická vycházka přilákala veřejnost

19:27 Hodonín: Ornitologická vycházka přilákala veřejnost

S velkým zájmem návštěvníků se setkala ornitologická vycházka pod vedením Ondřeje Ryšky z Jihomoravs…