Mladá Boleslav: Náměstek primátora Michal Kopal se zúčastnil kontroly ubytovny

13.02.2017 15:59

Náměstek primátora Michal Kopal se ve čtvrtek 9. února zúčastnil spolu s pracovníky magistrátu kontroly městské ubytovny pro osamělé osoby v ulici U Cukrovaru v příměstské části Čejetičky. Cílem těchto kontrol je zjistit aktuální situaci osob, které má často pod svým dozorem i odbor sociálních věcí, ale zároveň prověřit, nakolik ubytovaní dodržují pořádek a provozní řád ubytovny.

Mladá Boleslav: Náměstek primátora Michal Kopal se zúčastnil kontroly ubytovny
Foto: mb-net.cz
Popisek: Mladá Boleslav

"Při této kontrole jsme se na vlastní oči přesvědčili, že ne každý ubytovaný přistupuje k pořádku stejně. A je zřejmé, kdo si této možnosti ubytování váží a kdo ne," řekl náměstek Michal Kopal. Výsledky kontrol slouží také magistrátu k dalšímu rozhodování o prodloužení nájmu, případně o jeho ukončení.

Mladá Boleslav má v současné době ve svém majetku dva objekty, které slouží jako ubytovny pro osamělé osoby (v sociální tísni). V objektu v ulici U Cukrovaru čp. 27 je ubytováno 20 mužů a žen,  v ubytovně Na Šafranici 1317 je nyní ubytováno sedm osob (pouze muži). V současné době je na těchto ubytovnách ještě několik volných míst.

Na ubytovně jsou ubytované osoby, jejichž příjem jim neumožňuje řešit svou současnou situaci pronájmem bytu za tržní nájemné, nebo přišli o bydlení a přechodně využívají lůžka na městské ubytovně. Jsou tam osoby, které pracují, starobní nebo invalidní důchodci, ale i osoby, které pobírají sociální dávky.    

Ubytovány jsou osoby, které splňují podmínku trvalého pobytu nebo zaměstnání v Mladé Boleslavi, nesmí městu dlužit, případně mít dluh ošetřen splátkovým kalendářem a ten řádně dodržovat. Odbor správy majetku je ohledně těchto klientů v kontaktu nejen s odborem sociálních věcí, ale i se střediskem Naděje, respektive s jejich terénními pracovníky.  

Klientům na městské ubytovně se pronajímá lůžko, nikoli místnost. Neubytovávají se zde rodiny nebo partnerské páry.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Andrej Babiš byl položen dotaz

dobrý den, sdělte prosím, jak to bylo:

viz: https://aeronet.cz/news/sok-pred-vanoci-vsechno-je-jinak-podle-dokumentu-hlasovala-pro-globalni-kompakt-cela-ceska-vlada-nikdo-se-nezdrzel-hlasovani-a-nikdo-nebyl-proti-ministr-zahranici-tomas-petricek-rekl/?utm_source=www.seznam.cz&utm_medium=z-boxiku

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Přerov: Seniory čeká sportovní klání, budou střílet na branku i jezdit na koloběžce

10:28 Přerov: Seniory čeká sportovní klání, budou střílet na branku i jezdit na koloběžce

Zasportovat si, poměřit síly se svými vrstevníky, zabavit se – a možná i vyhrát. To všechno má přiné…