Mladá Boleslav: Náměstkyně Kašpárková jednala o problematice bezdomovců

18.11.2019 11:45

Ve čtvrtek dopoledne zorganizovala náměstkyně primátora Miroslava Kašpárková, která má na starosti sociální oblast, setkání se zástupci azylového střediska Naděje a společnosti Volonté Czech. Hlavním tématem schůzky byla práce s bezdomovci a obecně problematika lidí bez domova, s nimiž mají obě organizace bohaté zkušenosti.

Mladá Boleslav: Náměstkyně Kašpárková jednala o problematice bezdomovců
Foto: mb-net.cz
Popisek: Mladá Boleslav

"Vedoucí mladoboleslavské pobočky Naděje Tadeáš Hrabovský přiblížil aktuální situaci ohledně bezdomovců v našem městě, řeč přišla i na nedostatečnou kapacitu azylového střediska v zimních měsících. I letos prot město opět otevře vyhřívaný stan pro bezdomovce, který v mrazivých nocích nabídne potřebným nocleh v teple," uvedla náměstkyně.

Od ledna příštího roku bude také pomáhat řešit situaci s lidmi bez domova takzvaný mobilní sociální tým, zaštítěný městem ve spolupráci s Nadějí. Ten bude mimo jiné disponovat speciálně upraveným automobilem a bude vyjíždět do terénu a řešit problémy s bezdomovci přímo v lokalitách, kde přebývají.

Během jednání se také zástupci společnosti Volonté Czech dohodli na budoucí spolupráci s mladoboleslavskou Nadějí.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Mgr. Jaroslav Bžoch byl položen dotaz

migrační pakt

Nepřijde vám divné, že se o migračním paktu hlasovalo těsně před volbami? A bude tedy ještě po volbách něco změnit nebo je to už hotová věc? Taky by mě zajímalo, nakolik se nás týká, protože Rakušan tvrdí, že tu máme uprchlíky z Ukrajiny, takže nebudeme muset přijímat další ani se nebudeme muset vyp...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Olomouc: Na festivalu se spotřebovalo šest a půl tuny tvarůžků

10:23 Olomouc: Na festivalu se spotřebovalo šest a půl tuny tvarůžků

Olomouc provoněly tvarůžkové speciality. Festival byl rekordní co do počtu prodávajících i návštěvno…