Mladá Boleslav: O Boleslavský ošatník je zájem

13.01.2023 14:05 | Tisková zpráva

Od května 2022 slouží lidem v nouzi, sociálně slabým i rodičům samoživitelům Boleslavský ošatník města Mladá Boleslav, který je umístěn v sále bývalého hotelu Věnec.

Mladá Boleslav: O Boleslavský ošatník je zájem
Foto: mb-net.cz
Popisek: Hrad uprostřed města Mladá Boleslav

Za loňský rok bylo zaregistrováno 1500 lidí, kteří splňovali podmínky pomoci z ošatníku. Mnozí z nich tuto službu využili opakovaně.

Ošatník poskytuje potřebným zvláště pomoc s ošacením a obuví, a  to jak pro děti, ženy i muže. Lidé v sociální nouzi zde najdou i hygienické potřeby a drobné vybavení do domácnosti. Většina oblečení a věcí pochází ze sbírek od občanů, kteří přinášejí nepotřebné věci a tím jim dávají druhou šanci k využití pro dobrou věc. Ošatník uskutečnil i velkou sbírku pro školáky spolu s Olympia Centrem Mladá Boleslav nazvanou Pomáháme školákům. Při této charitativní akci přispěli občané nejen vybavením do školy, tedy penály, sešity, obaly i pastelkami, ale hlavně 80 novými i opotřebovanými školními batohy. Od ledna 2023 má ošatník otevřeno vždy v pondělí, středu a čtvrtek od 8:30 hod. do 16:30. V tuto provozní dobu je sem možné přinést i věci do ošatníku, a to oblečení, tak i například dětské kočárky, jídelní židličky postýlky nebo hračky a dětské knížky. Věříme v podporu i v novém roce, protože právě  za vašeho přispění může ošatník dělat dobrou věc pro lidi v nouzi a sociálně slabé. 

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Ing. Martin Kolovratník byl položen dotaz

Byl byste pro, aby měli cyklisti SPZ?

Cyklisti jsou všude a dost často bohužel nedbají pravidel silničního provozu. Už víckrát se mi ale stalo, že udělali nějaký přestupek a vlastně jim to projde, protože je nemáte jak identifikovat, i když je třeba natočíte nebo je zachytí nějaká kamera. Neměli by mít na kole něco, podle čeho půjdou id...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Varnsdorf: Poplatky za odpad a psa nyní vyřídíte z pohodlí domova. Město spouští portál občana

20:27 Varnsdorf: Poplatky za odpad a psa nyní vyřídíte z pohodlí domova. Město spouští portál občana

Neřešte úřední hodiny a neztrácejte čas u přepážky. Mějte místní poplatky jednoduše pod kontrolou a …