Mladá Boleslav: Občané z Bezděčína diskutovali se zástupci radnice

10.02.2017 10:00

Veřejná beseda obyvatel příměstské části Bezděčín se zástupci radnice v čele s náměstkem primátora Michalem Kopalem se konala ve středu 8. února na magistrátu v Mladé Boleslavi.

Mladá Boleslav: Občané z Bezděčína diskutovali se zástupci radnice
Foto: mb-net.cz
Popisek: Mladá Boleslav

I když obyvatelé této příměstské části v blízkosti dálnice, letiště a průmyslových zón mají různé podněty, hlavním tématem diskuse byly jednoznačně chybějící chodníky. O tomto problému spolu obě strany diskutují již řadu let, ale nyní se alespoň zčásti začíná rýsovat reálné řešení.

Zásadním problémem zůstávají chybějící chodníky podél hlavního průtahu obcí, nedořešený přístup k autobusové zastávce i nesnadné přecházení rušné komunikace, po které denně projíždí kromě běžné dopravy i mnoho kamionů.  Na pokračování zatím čeká také marně cyklostezka, která vede podél silnice od Hejtmánky na kraj Bezděčína. Jak vysvětlil náměstek primátora Michal Kopal, město chce tento problém řešit komplexně výstavbou smíšené stezky pro pěší i cyklisty právě od začátku obce po hlavní komunikaci před nájezd na dálnici. Smíšená stezka pro pěší a cyklisty bude velkou investicí za více než 15 milionů korun (dle projektu), ale nyní je reálná šance, že by město na ni mohlo získat dotace a náklady města se tak snížily na podstatně přijatelnější mez. Místní občané by ale přivítali okamžité řešení bezpečnější trasy pro pěší u hlavní silnice a nechtějí čekat až na slibované finální řešení. Náměstek Kopal proto domluvil přímo během besedy, že se s dotčenými zástupci města, Správy komunikací a zástupců Bezděčína sejdou v pondělí 13. února na místě a prodiskutují možnosti případných úprav přímo na místě.

Nezávisle na tomto problému se již podařilo domluvit kompletní opravu chodníku od křižovatky směrem na Chrást k železničnímu přejezdu. Tato oprava proběhne v letošním roce a bude se financovat z peněz vyčleněných pro příměstské části.

V další diskusi s přítomnými obyvateli Bezděčína byla řešena mimo jiné také situace na stavebním odboru, kdy jeden z diskutujících občanů vyjádřil nespokojenost s nedodržováním termínů na tomto odboru. Tuto situaci, která je skutečně poměrně kritická, se město dlouhodobě snaží zlepšit nabídkou nadstandardních platů i služebního bytu pro další zájemce o práci na tomto úřadu. Vzhledem k zákonem striktně daným požadavkům na odbornost pro tyto pracovníky, ale také díky situaci na trhu práce, výrazně ovlivněné v rámci celé republiky v Mladé Boleslavi nestandardně vysokými platovými podmínkami v soukromém sektoru, se však dlouhodobě nedaří získat dostatečný počet kvalifikovaných pracovníků. Výběrová řízení na tyto pracovníky jsou aktuálně vypsána i nyní a zájemci o práci na stavebním odboru mohou kontaktovat přímo vedoucího odboru, Ing. Bohuslava Devátého, který má toto oddělení v rámci odboru pod sebou. 

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Mgr. Ing. Taťána Malá byl položen dotaz

znásilnění

Dobrý den, prý pro novou definici znásilnění hlasovalo 169 poslanců. A co ten zbytek? To byl někdo proti? Zajímalo by mě kdo. A ještě víc by mě zajímalo, jak to bude vypadat v praxi. Jak bude oběť prokazovat, že říkala ne? A zvyšují se s novelou i tresty za znásilnění, protože když občas slyším o ně...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Kroměříž: Ve všech dětských pískovištích ve městě je nový písek

22:09 Kroměříž: Ve všech dětských pískovištích ve městě je nový písek

Ve všech dětských pískovištích v Kroměříži i místních částech byl v těchto dnech vyměněn písek. Odvo…