Mladá Boleslav: Oprava dálničního sjezdu u Olympie postoupila do poslední etapy

21.06.2020 6:32

Uzavírka v Jičínské ulici, která momentálně trápí řidiče v blízkosti nákupního centra Olympia, se posunula do závěrečné etapy.

Mladá Boleslav: Oprava dálničního sjezdu u Olympie postoupila do poslední etapy
Foto: mb-net.cz
Popisek: Mladá Boleslav

Zatímco výjezd za kruhovým objezdem ve směru z Mladé Boleslavi na Turnov a Liberec už je dokončen a otevřen, zavřen byl sjezd z dálnice D10 ve směru od Prahy do centra Mladé Boleslavi.

Objížďka za uzavřenou výjezdovou větev - exit 44A vpravo - vede přes exit  44B – silnice I/16 (směr Mladá Boleslav, s otočením na okružní křižovatce s místní komunikací v ul. Jičínská) a dále dle místní úpravy provozu. Za uzavřenou výjezdovou větev exit  44B vpravo vede přes dálnici D10 (směr Turnov) – MÚK Kosmonosy (exit 46) – silnice I/38 (směr Mladá Boleslav, s otočením na okružní křižovatce se silnicí I/38A) – MÚK Kosmonosy (exit 46) – dálnice D10 (směr Praha) – MÚK Mladá Boleslav (exit 44B).
Práce na tomto úseku dálnice začaly už v červenci 2019, letos pokračují od května a měly by definitivně skončit 23. července. "Dojde k opravě povrchu vozovky komunikace včetně výstavby kontrolního stanoviště pro vážení nákladních vozidel.

V současné době se na povrchu komunikace vyskytují kaverny, vyjeté koleje, podélný hrbol, plošná deformace vozovky a zvýšená nezpevněná krajnice. V rámci prací dojde k frézování stávajících asfaltových vrstev, recyklaci za studena, pokládce podkladní, ložní a obrusné asfaltové vrstvy, včetně spojovacích postřiků v tloušťkách a specifikaci dle diagnostiky komunikace. Dále dojde k očištění a dosypání nezpevněných krajnic, opravě odvodnění a obnově VDZ plastem," upřesnil Martin Buček za ŘSD, které je výhradním realizátorem této akce.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Mgr. Ondřej Kolář byl položen dotaz

návrat Ukrajinců

Je podle vás fér někoho nutit jít válčit, když nechce, a lze takové lidi vůbec nějak motivovat? Jestli někdo před válkou utekl, myslíte, že je něco, co ho přiměje jít válčit? Vždyť není nic cennějšího, než život. A jelikož se válka pro Ukrajinu nevyvíjí vůbec dobře, není třeba řešit, co bude Ukrajin...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Turnov: Ovce na dvoře i prevence šikany

22:28 Turnov: Ovce na dvoře i prevence šikany

Experti na školství vyrazili za inspirací do holandských škol. Třicet osm zástupců škol z celého Čes…