Mladá Boleslav: Opravy poškozených komunikací se rozjely ve větší míře

16.02.2017 8:35

S nástupem teplejšího počasí se také v Mladé Boleslavi rozjely ve větší míře dílčí opravy poškozených komunikací. Stejně jako na řadě dalších míst České republiky je zřejmé, že i zde budou opravy komunikací po zimě náročnější z hlediska času i peněz.

Mladá Boleslav: Opravy poškozených komunikací se rozjely ve větší míře
Foto: mb-net.cz
Popisek: Hrad uprostřed města Mladá Boleslav

"Jen za leden nás likvidace následků zimy stála šest milionů korun. V rozpočtu na to máme 11 milionů, uvidíme tedy, jak se bude zima vyvíjet dál. Pokud by peníze nestačily, samozřejmě bychom je museli doplnit, protože jde o základní službu města pro občany," řekl náměstek primátora Jiří Bouška. Pracovníci Správy komunikací například opravovali poškozené úseky technologií silkot v ulici Jana Palacha, v ulici Na Radouči a na dalších místech opravovali díry a výmoly ve vozovce studenou balenou směsí. V předchozích dnech pracovali například při opravách silnic ve východní průmyslové zóně u Řepova a na dalších lokalitách.

Jak potvrzují silničáři, havarijní situace v případě, že to umožnily klimatické podmínky, řešili průběžně po celou zimu. Současné počasí ale umožňuje tyto opravy provádět ve větší míře. Také se opravuje poškozené svislé dopravní značení. Teprve po skončení zimy dojde k vyhodnocení situace a určí se, v kterých ulicích se provedou lokální či celoplošné opravy trvalého rázu.

Vzhledem k tomu, že ve špatném stavu jsou po zimě i některé krajské komunikace na území Mladé Boleslavi, jedná město s krajem, aby vážně poškozené silnice byly zařazeny do plánu prioritních oprav.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Andrej Babiš byl položen dotaz

dobrý den, sdělte prosím, jak to bylo:

viz: https://aeronet.cz/news/sok-pred-vanoci-vsechno-je-jinak-podle-dokumentu-hlasovala-pro-globalni-kompakt-cela-ceska-vlada-nikdo-se-nezdrzel-hlasovani-a-nikdo-nebyl-proti-ministr-zahranici-tomas-petricek-rekl/?utm_source=www.seznam.cz&utm_medium=z-boxiku

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Zlín: Technické služby slaví 30 let. Oslavy začnou v pondělí, na Den Země

22:28 Zlín: Technické služby slaví 30 let. Oslavy začnou v pondělí, na Den Země

Technické služby Zlín s. r. o, obchodní společnost statutárního města Zlína, si letos připomíná třic…