Mladá Boleslav: Práce v komunitním centru Klementinka se rozjely naplno

10.01.2018 21:38

Zatímco zahrada komunitního centra Klementinka naproti městské knihovně je v provozu už od loňska, interiéry v suterénu procházejí aktuálně velkou rekonstrukcí a přestavbou.

Mladá Boleslav: Práce v komunitním centru Klementinka se rozjely naplno
Foto: mb-net.cz
Popisek: Hrad uprostřed města Mladá Boleslav

"Chceme, aby tento objekt sloužil setkávání a vzájemné spolupráci napříč generacemi, i když prioritně je určen především jako centrum seniorských aktivit v našem městě," uvedl náměstek primátora Daniel Marek, který se do Klementinky přišel na pokračující práce podívat. "Aktuálně se zde pracuje na rozvodech vody a elektřiny, v některých místech už se začišťují omítky po řemeslech, dozdívají se příčky, dosazují zárubně a tak dále," upřesnil. Práce by měly být hotové do konce února.

V zahradě Klementinka to žilo už celé loňské léto, konala se zde například různá cvičení, přednášky, schází se tu kroužek esperanta a lidé sem mají možnost přijít i jen tak, posedět, vypůjčit si knížky a potkat se se známými. "Jsem rád, že se lidé do Klementinky naučili chodit, mají tady kromě jiného také možnost využít venkovního grilu, což ocení především obyvatelé bytů v panelových domech," vysvětlil Daniel Marek.

Krajské zastupitelstvo schválilo bezúplatný převod části zahrady na město

Vnitřní prostory pak budou sloužit aktivitám, které se nedají po celý rok provozovat venku. Vznikne zde například tělocvična se sociálním zázemím, společenský sálek pro promítání filmů a konání besed všeho druhu, součástí budou i klubovny a výtvarné dílny. Umístěna zde bude také malá kuchyňka a kotelna.

Dobrá zpráva je také to, že zastupitelstvo Středočeského kraje schválilo bezúplatný převod části zahrady, která byla dosud ve vlastnictví kraje, na město. "Kraji patřil rovněž chátrající altánek, který v tuto chvíli zrenovovanou zahradu hyzdí. Díky tomu, že je nyní náš, můžeme začít s plánováním jeho rekonstrukce. Později bude možné využít i jeho prostory, například by mohl sloužit jako ateliér," dodal náměstek.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Radek Rozvoral byl položen dotaz

Neslibujete nesplnitelné?

Opravdu jde ještě změnit migrační pakt, když ho podezřele narychlo EP před volbami odsouhlasil? A jak chcete zrušit green deal? Jsem pro, ale myslím, že je to nereálný slib.

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Litoměřice: Projekt parkovacího domu v Růžovce je pozastaven

20:27 Litoměřice: Projekt parkovacího domu v Růžovce je pozastaven

Přísné podmínky dotačního programu pozastavují v tuto chvíli projekt výstavby parkovacího domu v uli…