Mladá Boleslav: Primátor symbolicky uctil Den válečných veteránů

11.11.2018 17:20

Primátor města Raduan Nwelati vneděli 11. listopadu symbolicky položením kytice k pomníku padlým legionářům na Komenského náměstí připomenul Den válečných veteránů.

Mladá Boleslav: Primátor symbolicky uctil Den válečných veteránů
Foto: cenapp.cz
Popisek: Mladá Boleslav

Primátor města Raduan Nwelati vneděli 11. listopadu symbolicky položením kytice k pomníku padlým legionářům na Komenského náměstí připomenul Den válečných veteránů. Připojil se tak k těm, kteří nezapomínají na statečné lidi, kteří bojovali a umírali ve válečných konfliktech ať již celosvětového rozsahu či lokálních střetů s oběťmi na životech. "Bylo by velkou chybou, kdybychom zapomínali na všechny hrdiny, kteří neohroženě a s nasazením života pomáhali vybojovat naši svobodu," řekl primátor.

Dnešní významný den připomíná 11. listopadu roku 1918, kdy podepsali Němci se Spojenci v Compiégne dohodu o příměří, německé ozbrojené síly kapitulovaly a skončila tak první světová válka. I v řadě českých obcí a měst si v těchto dnech lidé připomínají pietními setkáními památku padlých i žijících válečných hrdinů, kteří riskovali své životy, aby bojovali za svobodu, pravdu a demokracii.

Dnes v 13:30 se také Mladá Boleslav připojila k městům a obcím, kde se k uctění tohoto významného výročí krátce rozezněly zvony vybraných zvonic a kostelů.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Mgr. Lucie Potůčková byl položen dotaz

Jak je to s tou výjimkou?

I kdybysme pro teď měli výjimku z migračního paktu. Na jak dlouho by platila? Jak dlouho předpokládáte, že tu budou uprchlíci z Ukrajiny? Co když se z nich po čase stanou občané ČR? A proč bysme měli mít výjimku zrovna my, když uprchlíci (ne třeba z Ukrajiny) jsou i v jiných státech, ale třeba Ukraj...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Znojmo: Jedinečný svátek vína se blíží

22:08 Znojmo: Jedinečný svátek vína se blíží

Festival vína VOC Znojmo, jedinečný svátek vína, vinařů a všech příznivců vinného moku, máme už témě…