Mladá Boleslav: Přípravy na dobový letecký den vrcholí

06.06.2018 12:16

Sobota 16. června se velice rychle blíží a tak pořadatelé 12. Dobového leteckého dne Aeroklub Mladá Boleslav a Nadační fond letadla Metoda Vlacha mají plné ruce práce.

Mladá Boleslav: Přípravy na dobový letecký den vrcholí
Foto: mb-net.cz
Popisek: Mladá Boleslav

Jsou zajištěna všechna tuzemská i zahraniční historická letadla, po dohodě s magistrátem města se rozšiřuje parkoviště pro přijíždějící diváky a pro zlepšení občerstvení je připraven větší počet stánků. Probíhají jednání s leteckým úřadem o schválení všech potřebných opatření k zajištění bezpečnosti celé akce. Zbývá jen doufat, že bude pěkné počasí, aby se diváci mohli potěšit krásou starých strojů.

Letecký den začíná v 9 hod ráno, kdy mohou diváci sledovat přílety historických letadel a mohou využít i nabídku na vyhlídkové lety do okolí a do Českého ráje. 

V letecké show od 13 hod uvidí diváci pestrou paletu historických letadel od počátku letectví až po současnost. K nejlepším zahraničním skvostům budou patřit letouny Corsair F4U-4, P-38 Lightning, Spitfire Mk.XVIE, P-40 Kittyhawk a  P-51 D Mustang, z leteckého muzea pak Polikarpov PO2, Morane Saulnier BB, Caudron G3, Fieseler Storch, Racek PB6, Metoděj Vlach a další.

Ve skupinové akrobacii vystoupí na letounech Xtreme XA-42 čtyřka The Flying Bulls a v samostatné  akrobacii pak Martin Šonka na Extra 330 L.
Diváky jistě potěší dvě stíhačky Jak C11, které k nám přilétnou po renovaci a na kterých létali skupinovou akrobacii piloti z Mladé Boleslavi Jaroslav Rákos a Antonín Dytrich. Jedná se o legendární stroje, které v sedmdesátých letech vystupovaly po celé Evropě.

Velkou zajímavostí, která potěší malé i velké bude přílet dopravního letounu společnosti Travel Service Boeing 737 verze M, který se předvede v nízkém průletu.
V hudebním doprovodném programu přímo na ploše letiště od 18  do 22 hod vystoupí Petr Kolář, Luboš Odháněl a J.A. Náhlovský.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

migrační pakt

Paní poslankyně mám tento dotaz. Je vůbec možné, aby ministr vnitra Rakušan schválil migrační pakt v Bruselu, aniž by to předtím projednala poslanecká sněmovna. Vy poslanci, které jsme si my občané zvolili, aby vedli a spravovali tuto zem, ku prospěchu nás občanů, kteří si vás platíme, přece nejde o...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Kopřivnice: RunTour odstartuje již tuto sobotu

22:09 Kopřivnice: RunTour odstartuje již tuto sobotu

V sobotu 27. dubna se v Kopřivnici poběží RunTour! Do rodiště Emila Zátopka přiláká elitní vytrvalce…