Mladá Boleslav: Ředitelé dvou základních škol jsou potvrzeni ve funkci na dalších šest let

20.02.2019 8:39

Šestileté funkční období aktuálně vypršelo ředitelce 5. základní školy Marcele Pavlíkové a řediteli 6. základní školy Tomáši Suchému. Po této době může rada města rozhodnout buď o vypsání výběrového řízení na jejich pozici, nebo je naopak ve funkci potvrdit.

Mladá Boleslav: Ředitelé dvou základních škol jsou potvrzeni ve funkci na dalších šest let
Foto: mb-net.cz
Popisek: Mladá Boleslav

"Jednomyslně jsme se shodli na tom, že oba dva ve funkci potvrdíme, jsou to zrovna školy, které podle mého názoru fungují skvěle a obou těchto ředitelů si velmi vážím," okomentoval rozhodnutí primátor Raduan Nwelati.

Do budoucna také počítá s tím, že oba zmínění ředitelé budou nápomocní při projektu zvyšování úrovně kvality školství v Mladé Boleslavi.

Na to ostatně pamatuje i nový rozpočet, který bude zastupitelstvo města schvalovat na svém příštím jednání v pondělí 25. února. Tady se počítá s dalším navýšením podpory školství a je zde připravena částka 7,3 milionu korun přímo na zkvalitnění školství. "Ještě musíme rozhodnout, kam přesně tyto peníze budou směřovat, zda budou sloužit jako podpora učitelů, nebo je využijeme pro snížení počtu žáků ve třídách. K tomu bych se já osobně přikláněl nejvíce, protože nízkopočetné třídy garantují lepší kvalitu výuky," uvedl primátor.

Plánuje také sestavit komisi odborníků, kteří se kvalitou školství v Mladé Boleslavi budou zabývat jako celkem. "Uvažujeme například o zavedení výuky finanční gramotnosti nebo zdravovědy, zkrátka věcí, které mnohde v osnovách chybí, ale pro praktický život mohou být velmi přínosné," nastínil možnosti Raduan Nwelati. Dodal také, že by v Boleslavi do budoucna rád viděl základní školu, která bude vyučovat v některém z cizích jazyků.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Andrej Babiš byl položen dotaz

dobrý den, sdělte prosím, jak to bylo:

viz: https://aeronet.cz/news/sok-pred-vanoci-vsechno-je-jinak-podle-dokumentu-hlasovala-pro-globalni-kompakt-cela-ceska-vlada-nikdo-se-nezdrzel-hlasovani-a-nikdo-nebyl-proti-ministr-zahranici-tomas-petricek-rekl/?utm_source=www.seznam.cz&utm_medium=z-boxiku

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Děčín: Test směsného komunálního odpadu. Téměř polovinu objemu tvoří dále vytříditelné složky

7:37 Děčín: Test směsného komunálního odpadu. Téměř polovinu objemu tvoří dále vytříditelné složky

Po několika měsících provedlo město Děčín spolu s technickými službami další test kontejneru na směs…