Mladá Boleslav: Rozsvěcení vánočního stromu přilákalo několik tisíc lidí

04.12.2017 13:01

Mnozí obyvatelé Mladé Boleslav vyrazili 3. prosince do ulic, aby si užili první adventní neděle. Tisíce lidí zcela zaplnily Staroměstské náměstí při tradičním rozsvěcení vánočního stromu, kterým se letos stal 15 metrů vysoký smrk z obce Plužná.

Mladá Boleslav: Rozsvěcení vánočního stromu přilákalo několik tisíc lidí
Foto: mb-net.cz
Popisek: Mladá Boleslav

Rozsvícení stromu spolu s návštěvníky akce odpočítal primátor Raduan Nwelati. Zároveň ovšem v neděli velké množství lidí navštívilo Večerní adventní trhy na Výstavišti, které zde potrvají až do 23. prosince.

O letošní rozsvěcení vánočního stromu byl skutečně mimořádný zájem a plochu náměstí lidé doslova zaplavili. Čekalo je zde mnoho stánků s občerstvením, pro děti byl připraven historický kolotoč a poníci v dolní části náměstí. Hlavní program na pódiu u morového sloupu ovšem zajistil sérií písní pěvecký sbor Paprsek vedený Milanem Klipcem. Po zhruba půlhodinové produkci přivítal moderátor Luboš Dvořák primátora Raduana Nwelatiho, který všem popřál krásné vánoční svátky a spolu s ostatními odpočítal ´posledních deset vteřin před rozsvícením vánočního stromu. Vánoční osvětlení stromu je od loňského roku v novém a s ním je i výrazně posíleno vánoční osvětlení ulic i parků.

Letošní novinkou jsou Vánoční adventní trhy na Výstavišti, které začaly již v pátek 1. prosince. V neděli 3. prosince sem zamířily stovky lidí, z nichž mnozí navštívily i akci na Staroměstském náměstí. Výstaviště září osvětlenými stromy, je zde řada stánků s občerstvením i dalším zbožím, na děti čeká novinka v podobě sněhového kopečku. Součástí trhů jsou i atrakce v podobě obřího řetízkového kolotoče, ruského kola, kolotočů pro děti i například možnosti projet se v kočáře taženém koňmi na Staroměstské náměstí. Každá z atrakcí je za jednotnou cenu 20 Kč. Každý den je připraven také kulturní a zábavní program na pódiu v blízkosti altánu. Příjemným doplňkem trhů je i možnost ohřát si ruce u hřejivých podstavců a stojanů.

Podrobný program trhů najdete zde.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Mgr. Ing. Taťána Malá byl položen dotaz

znásilnění

Dobrý den, prý pro novou definici znásilnění hlasovalo 169 poslanců. A co ten zbytek? To byl někdo proti? Zajímalo by mě kdo. A ještě víc by mě zajímalo, jak to bude vypadat v praxi. Jak bude oběť prokazovat, že říkala ne? A zvyšují se s novelou i tresty za znásilnění, protože když občas slyším o ně...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Kroměříž: Ve všech dětských pískovištích ve městě je nový písek

22:09 Kroměříž: Ve všech dětských pískovištích ve městě je nový písek

Ve všech dětských pískovištích v Kroměříži i místních částech byl v těchto dnech vyměněn písek. Odvo…