Mladá Boleslav: Sbírka na rekonstrukci zázemí pro rodiče nedonošených miminek

13.10.2019 12:33

Organizace Nedoklubko, která pomáhá rodičům předčasně narozených dětí, zaštítila sbírku, jejíž výtěžek je věnován na rekonstrukci neonatologie v mladoboleslavské Klaudiánově nemocnici.

Mladá Boleslav: Sbírka na rekonstrukci zázemí pro rodiče nedonošených miminek
Foto: mb-net.cz
Popisek: Hrad uprostřed města Mladá Boleslav

Celková částka, která je potřebná pro opravu zastaralého zázemí pro rodiče nedonošených miminek, je 75 tisíc korun. Díky výtěžku akce Běh městem Mladá Boleslav 2019 se podařilo zajistit již téměř 59 000 korun. K tomu, aby bylo možné rekonstrukci zrealizovat, chybí tedy už jen kousek.

"Za vybrané prostředky bychom rádi upravili a zútulnili stávající prostory novorozeneckého JIPu tak, aby se vytvořil co nejpříjemnější prostor pro první kontakt rodičů s jejich nedonošenými či jinak ohroženými novorozenci.Rádi bychom nahradili stávající zastaralý a prostorově nepraktický nábytek za moderní komplexní úložný prostor. Jeho nezbytnou součástí bude i lékárna s místem pro přípravu léků, prostor pro hygienu rukou, vanička na koupání dětí, která zde doposud chyběla, a konečně i osvětlený přebalovací pult s váhou," uvedl mimo jiné Petr Čáslavský, lékař novorozeneckého oddělení Klaudiánovy nemocnice.

Veškeré podrobnosti o sbírce naleznete ZDE, na tomto odkazu můžete také přispět libovolnou částkou.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Radek Rozvoral byl položen dotaz

Neslibujete nesplnitelné?

Opravdu jde ještě změnit migrační pakt, když ho podezřele narychlo EP před volbami odsouhlasil? A jak chcete zrušit green deal? Jsem pro, ale myslím, že je to nereálný slib.

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Náchod: Lampionový průvod s ohňostrojem

7:37 Náchod: Lampionový průvod s ohňostrojem

V rámci letošních oslav 770 let od první písemné zmínky o našem městě jsou pořádány akce v duchu OSL…