Mladá Boleslav: Stavba parkovacího domu u nemocnice úspěšně pokračuje

09.04.2020 10:51

V necelé polovině plánovaného harmonogramu je výstavba parkovacího domu u Klaudiánovy nemocnice. Bagry vyjely koncem listopadu 2019, hotovo by mělo být přibližně letos v září.

Mladá Boleslav: Stavba parkovacího domu u nemocnice úspěšně pokračuje
Foto: cenapp.cz
Popisek: Mladá Boleslav

Průběh stavby si tento týden prohlédli zástupci vedení nemocnice, města a Středočeského kraje v doprovodu zástupců stavební firmy. "Jsem rád, že práce na parkovacím domě intenzivně pokračují i v této komplikované době,” řekl první náměstek primátora Jiří Bouška. "Věřím, že už brzy budou moci zaměstnanci nemocnice, její návštěvníci i obyvatelé v okolí využít nový parkovací dům, který výrazně uleví celé lokalitě.”

Sedmipatrový parkovací dům roste u křižovatky ulic Palackého a Laurinova, bude mít 637 míst. Náklady jsou vyčíslené na 174 milionů korun bez DPH. Za úvěr, který si nemocnice vzala na stavbu parkovacího domu, ručí Středočeský kraj (z 80 procent) a město Mladá Boleslav (z 20 procent). Provozovatelem parkovacího domu bude společnost Městské parkovací domy Mladá Boleslav, kterou vlastní město.

Nový parkovací dům poslouží pacientům a zaměstnancům Klaudiánovy nemocnice, využívat ho budou ale také obyvatelé z okolí. Po dobu výstavby město zřídilo dočasné parkoviště na Slovance, které v době nouzového stavu funguje bezplatně. Pro zaměstnance nemocnice vznikla parkovací místa v sousedství heliportu na místě nevyužívaných starých garáží, čímž se zvýšila parkovací kapacita.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Mgr. Jan Farský byl položen dotaz

Proč jste jako jiní neodpověděli na otázky týkající se svobody projevu?

https://beta.parlamentnilisty.cz/arena/monitor/Prekvapeni-ze-SPOLU-Vondra-zaslal-odvaznou-odpoved-Muze-mit-dohru-755196. Je to proto, že máte máslo na hlavě, protože jste to hlavně vy, kdo tu chce omezit svobodu slova - vy to tedy nazýváte boj s dezinformacemi, ale přitom ani nejste schopni definova...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Jihlava: Slavnostní otevření Stříbrného domu

22:09 Jihlava: Slavnostní otevření Stříbrného domu

Jihlava slavnostně otevřela nový kulturní klenot Masarykova náměstí, Stříbrný dům s číslem popisným …