Mladá Boleslav: Stavba zvířecího útulku v bývalé hájence pokračuje další etapou

26.06.2020 7:34

Útulek pro ztracená zvířata, který město Mladá Boleslav buduje v areálu hájenky ve Březně, už začíná dostávat konkrétní podobu.

Mladá Boleslav: Stavba zvířecího útulku v bývalé hájence pokračuje další etapou
Foto: cenapp.cz
Popisek: Mladá Boleslav

"Od začátku června zde začaly probíhat terénní úpravy, a v průběhu prázdnin by měla firma, která stavbu provádí, vybudovat všechny kotce. Pokud všechno půjde hladce, a já věřím, že ano, celou stavbu by nám měli do konce srpna předat. Na nás pak bude, abychom objekt v průběhu září vybavili a postupně spustili provoz," řekl náměstek primátora Daniel Marek. Na pondělním jednání pak zastupitelé schválili na stavbu útulku dotaci ve výši 4,5 milionu. Peníze obdrží městská společnost Lesy Mladá Boleslav, která má realizaci této akce na starosti. Jde o obvyklý postup v podobných případech, díky tomu město šetří náklady na DPH.

Koncem září by měl být útulek slavnostně otevřen i pro veřejnost. Jeho kapacita bude prozatím 15 míst a počítá se zde nejen se psy, ale také s kočkami.

Hájenka ve Březně, kde bude sídlit, je pro tyto účely naprosto ideální, do budoucna není vyloučeno ani rozšíření zařízení například o zvířecí hotel. "Momentálně jednáme s okolními obcemi o tom, aby se k nám připojily a zařízení využívaly pro své účely. Počítáme rovněž s pomocí dobrovolníků, kteří by se na péči o zvířata chtěli podílet. Uvítáme také případné sponzory, kteří by se chtěli na provozu s městem spolupodílet,"dodal náměstek Marek.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Radek Rozvoral byl položen dotaz

Neslibujete nesplnitelné?

Opravdu jde ještě změnit migrační pakt, když ho podezřele narychlo EP před volbami odsouhlasil? A jak chcete zrušit green deal? Jsem pro, ale myslím, že je to nereálný slib.

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Litoměřice: Projekt parkovacího domu v Růžovce je pozastaven

20:27 Litoměřice: Projekt parkovacího domu v Růžovce je pozastaven

Přísné podmínky dotačního programu pozastavují v tuto chvíli projekt výstavby parkovacího domu v uli…