Mladá Boleslav: Studenti vrátili klíč od města

06.05.2013 15:02

První květnový den patřil v Mladé Boleslavi Prvnímu boleslavského majálesu.

Mladá Boleslav: Studenti vrátili klíč od města
Foto: cenapp.cz
Popisek: Mladá Boleslav

 

Ten oživil téměř zapomenutou tradici, odehrávající se ve městě naposledy v minulém století. Na den konání majálesu dostali studenti z rukou náměstka primátora Daniela Marka klíč od města. Dnes ho přišli vrátit Michaela Vtelenská a Kristýna Krupková, studentky obchodní akademie a zároveň královny letošního majálesu, přímo primátorovi Raduanu Nwelatimu. „Děkuji vám za uspořádání tak skvělé akce. Doufám, že vám budu moci klíč od našeho města opět za rok propůjčit,“ řekl studentkám primátor Nwelati.
 
Majálesu se v Mladé Boleslavi zúčastnilo přes tisíc lidí. Studentské veselí odstartovalo u  Olympia centra, kde se průvod nejprve dvakrát prohnal pasátží obchodního domu, aby se odtud nakonec vypravil i s alegorickým průvodem do Vzdělávacího centra Na Karmeli. Trasu dlouhou přes tři kilometry zvládlo přes 150 studentů v kostýmech zhruba za hodinu. Na Karmeli se pak vrhli na občerstvení a  do zápolení o titul Král a Královna Majálesu. V soutěžích o nejrychlejší převlékání podprsenek, pití metrovým brčkem na čas, pojídání sušenek a řazení céček do řetězu byly nejrychlejší zástupci Obchodní akademie.  Hlavní program pak vypukl soutěžemi pro veřejnost a pokračoval vystoupením studentských kapel Serpencia, Alepak SKA, a Era Vulgaris. Na terasách vzdělávacího centra vyrostla celá řada stánků s občerstvením, charitativní bleší trh a výtvarné dílny nebo hvězdářský koutek. Pokusné vědecké koutky nebo fotografický workshop mohli účastníci Majálesu navštívit v atriu moderní budovy. U kostela svatého Bonaventury se celé odpoledne oddávalo  s dobou platnosti na jeden den. Snoubenci po svém ANO dostali nejen certifikát, ale i svatební prstýnky. Po šesté odpolední skončil studentský program a odstartoval Karmelfest. Na něm se představily kapely Kočky neberem,The Travelers, Apettyt a Epilog a rapper P.O.R.T.Y. Tradice boleslavského Majálesu 1. května 2013 zapustila kořeny, a dá se očekávat, že se i v budoucích letech rozroste.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: mb-net.cz

Radek Rozvoral byl položen dotaz

koalice

K čemu je, když uspějete ve volbách, když stejně nejste schopni se s nikým domluvit na koalici? Myslím teď hlavně ve sněmovně. Proč si z ANO děláte za každou cenu nepřítele, když by to mohl být potencionálně váš jediný koaliční partner, s kterým byste získali většinu ve sněmovně?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Zlín: Technické služby slaví 30 let. Oslavy začnou v pondělí, na Den Země

22:28 Zlín: Technické služby slaví 30 let. Oslavy začnou v pondělí, na Den Země

Technické služby Zlín s. r. o, obchodní společnost statutárního města Zlína, si letos připomíná třic…