Mladá Boleslav: Testování lidí, kteří nemají kvalitní lékařskou péči

30.04.2021 14:51

Ve dnech 6. května (od 10 do 12 hodin) a 18. května (od 10 do 17 hodin) proběhne u podjezdu na Krásné louce bezplatné a anonymní testování na infekční nemoci. Akce probíhá pod záštitou organizace Semiramis, respektive K-centra.

Mladá Boleslav: Testování lidí, kteří nemají kvalitní lékařskou péči
Foto: cenapp.cz
Popisek: Mladá Boleslav

Testování bude zajištěno v sanitním vozidle s lékařským personálem. Cílem této bezplatné akce je zajistit otestování na infekční nemoci u co největšího počtu osob, ať již z řad bezdomovců, narkomanů nebo osob, které do našeho města přijeli za prací a po celou dobu svého pobytu žijí pouze v některém z mnoha ubytovacích zařízení.

Tyto osoby ve většině případů nevyužívají kvalitní lékařskou péči a v případě nakažení jakoukoliv infekční nemocí ji mohou dále přenášet. Akce se již osvědčila v mnoha městech naší republiky, ale také v zahraničí.

Pracovníci K-centra již svým klientům o této možnosti otestování říkají. Dále o tom budou informovány také složky městské a státní policie a středisko Naděje, aby mohly nabídnout možnost testování všem potřebným osobám.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Mgr. Jaroslav Bžoch byl položen dotaz

migrační pakt

Nepřijde vám divné, že se o migračním paktu hlasovalo těsně před volbami? A bude tedy ještě po volbách něco změnit nebo je to už hotová věc? Taky by mě zajímalo, nakolik se nás týká, protože Rakušan tvrdí, že tu máme uprchlíky z Ukrajiny, takže nebudeme muset přijímat další ani se nebudeme muset vyp...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Pardubice: Cestu na zámek nově ozdobí nadživotní socha koně

7:17 Pardubice: Cestu na zámek nově ozdobí nadživotní socha koně

Od konce dubna budou Pardubáci a návštěvníci města na louce mezi Příhrádkem a zámeckými valy potkáva…