Mladá Boleslav: U městských bytů došlo po osmi letech k valorizaci nájemného

19.02.2019 16:26

Na svém pondělním jednání schválila rada města valorizaci nájemného městských bytů.

Mladá Boleslav: U městských bytů došlo po osmi letech k valorizaci nájemného
Foto: cenapp.cz
Popisek: Mladá Boleslav

"K tomuto kroku jsme přistoupili po osmi letech, naposledy jsme nájmy valorizovali v roce 2011, tehdy to bylo o 1,5 %, tedy o aktuální inflaci. Od té doby došlo k inflaci celkem o 10,2 %, nicméně my jsme nájemné nechávali stále ve stejné výši," vysvětlil důvod tohoto kroku mladoboleslavský primátor Raduan Nwelati. Rada se rozhodla přistoupit k valorizaci o 5 %.

"Konkrétně to znamená, že lidé, kteří mají v nájmu městský byt, zaplatí nově místo stávajících 60 korun za metr čtvereční celkem 63 korun za metr. Znamená to tedy nárůst o tři koruny na metr čtvereční," doplnil primátor Nwelati. Zvýšení nájmů se netýká sociálních bytů, bytů pro matky s dětmi ani bytů v DPS, kde zůstává cena 50 korun za metr čtvereční.

Ročně město vybere nájemné zhruba ve výši 7,7 milionu korun, navýšení přinese necelých 400 tisíc korun navíc. Tyto peníze nicméně budou investovány zpátky do městských nemovitostí,. budou určeny na jejich rekonstrukci. "I zvyšující se náklady na údržbu a rekonstrukci majetku, který pronajímáme, byly jedním z důvodů, proč jsme se pro valorizaci rozhodli," dodal Raduan Nwelati.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Mgr. Bc. Vít Rakušan byl položen dotaz

Jak můžete někoho obvinit bez důkazů?

Vaše vláda nálepkuje dost často, vy hlavně a chcete bojovat proti dezinformacím, ale jdete podle vás příkladem? Je podle vás v pořádku, že někoho obviníte a pak nejste schopný u soudu říci, na základě čeho a svá obvinění doložit? A omluvíte se SPD nebo se odvoláte? https://www.parlamentnilisty.cz/p...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Kopřivnice: RunTour odstartuje již tuto sobotu

22:09 Kopřivnice: RunTour odstartuje již tuto sobotu

V sobotu 27. dubna se v Kopřivnici poběží RunTour! Do rodiště Emila Zátopka přiláká elitní vytrvalce…