Mladá Boleslav: Umělci na Metalovém sympóziu opět vytvořili pozoruhodná díla

19.06.2018 15:18

Pozoruhodná díla opět vytvořili tvůrci na setkání uměleckých kovářů a sochařů s mezinárodní účastí pod názvem Metalové sympózium, které se konalo ve dnech 11. až 15. června.

Mladá Boleslav: Umělci na Metalovém sympóziu opět vytvořili pozoruhodná díla
Foto: mb-net.cz
Popisek: Mladá Boleslav

Odehrávalo se opět v areálu Střední průmyslové školy v Mladé Boleslavi a zájemci mohli přímo sledovat tvorbu impozantních děl z rozličných kovových materiálů. Zároveň zde působili i dřevořezbáři, kteří vytvořili zajímavě pojaté lavičky.

V prostorách průmyslové školy se tak s vervou pustili do práce umělečtí kováři Ondřej Géla) (ČR), Sjaak Klein Heerenbrink (Nizozemí), Nes (Francie), Katharina Mörth (Rakousko) a Miguel Angel Velit (Peru). Letos opět přijeli i dřevořezbáři Václav Kyselka, Tomáš Dostál, Martin Kučera a Václav Lemon, kteří vytvořili svá díla na téma Svoboda.  Díla vzniklá během Metalového sympozia budou opět postupně instalována na různá místa po městě a rozšíří tak originální mladoboleslavskou galerii ve veřejném prostoru. 

Holandský tvůrce vytvořil obrovský funkční i dekorativní gril s velkým Féínixem, Francouzka gotické, pochmurné i krásné dílo, Rakušanka a Čech různě pojaté formy světla v kombinaci s kovem a Peruánec velikou televizní obrazovku, vysílající právě zahájený světový šampionát ve fotbale. 

Zajímavý byl i doprovodný program. Součástí byla přímo v areálu SPŠ komentovaná prohlídka této kulturní památky s průvodcem Jiřím Bartošem Sturzem a zajímavá módní přehlídka Metalová kolekce - Katharina Mörth a Meescha P v kostele sv. Bonaventury. V rámci slavnostního ukončení sympozia se pak návštěvníci mohli 15. června v areálu SPŠ občerstvit během "grilovačky" rádia Signál a vidět koncert kapel Jazzdance a Tichá Dohoda. 

Letos se Metalové sympozium poprvé odehrávalo i mimo areál střední průmyslové školy. V rámci sympozia letos poprvé přijeli street artisti (Jan Jírovec a Patrik Proško) a vytvořili 3D obraz na ploše před Bondy Centrem.  Na Severovýchodní tangentě u SD Kovo malovali Vladimír Tůma, Lukáš Kladívko a Kaer8th graffiti před zraky veřejnosti. Tak jako v letech minulých, i letos budou po skončení Metalového sympozia všechna díla vystavena v interiéru OC Olympia v Mladé Boleslavi.
Hlavním organizátorem sympózia je každoročně vedoucí Infocentra Mladá Boleslav Gérard Keijsper.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Mgr. Jaroslav Bžoch byl položen dotaz

migrační pakt

Nepřijde vám divné, že se o migračním paktu hlasovalo těsně před volbami? A bude tedy ještě po volbách něco změnit nebo je to už hotová věc? Taky by mě zajímalo, nakolik se nás týká, protože Rakušan tvrdí, že tu máme uprchlíky z Ukrajiny, takže nebudeme muset přijímat další ani se nebudeme muset vyp...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Praha 2 má nový poesiomat

19:06 Praha 2 má nový poesiomat

Návštěvníci Sadů Svatopluka Čecha na Vinohradech mají od včerejšího dne novou atrakci – hrací skříňk…