Mladá Boleslav: Úspěšně se rozjela realizace projektů v rámci IPRÚ

03.09.2017 13:53

Zastupitelé 31. srpna schválili zprávu o plnění integrované strategie IPRÚ Mladá Boleslav za období 01-06/2017.

Mladá Boleslav: Úspěšně se rozjela realizace projektů v rámci IPRÚ
Foto: cenapp.cz
Popisek: Mladá Boleslav

Náměstek primátora Jiří Bouška upřesnil, že v rámci Mladá Boleslav tak může do roku 2022 čerpat asi 730 milionů z evropských dotací. V současné době jsou již schváleny projekty v hodnotě zhruba 300 milionů korun, projekty za dalších zhruba 200 milionů korun se již připravují.

Fyzicky bylo možné většinu projektů začít realizovat až v letošním roce. Mladá Boleslav ovšem získala povolení na dvě výjimky, když výstavbu cyklostezek do Debře a Řepova mohla začít již v závěru loňského roku.

Mezi úspěšně rozjeté projekty s pomocí evropských dotací patří obnova vozového parku dopravního podniku a již začátkem roku 2018 by mělo přijít prvních deset nových autobusů. Schválena je i výstavba mateřské školy v Dolních Stakorách (které patří mezi 18 obcí spadajících do území IPRÚ Mladá Boleslav), dva projekty sdružení FOKUS (sociálně terapeutická dílna na Ptácké ulici a sociální rehabilitace v objektu v Novém parku), řeší se i nákup a rekonstrukce objektu azylového domu v Čejetičkách sdružením R-Mosty. K již schváleným a realizovaným projektům patří i výstavba technických učeben na 2., 3. a 6. ZŠ a další investice do školních zařízení i výstavby cyklostezek na území Mladé Boleslavi.

Dále jsou projekty, na kterých se pracuje a blíží se vyhlášení výzvy, do kterých se Mladá Boleslav přihlásí. Patří k nim projekty výstavby dvou nových mateřských školek i dalších investic v sociální oblasti, ať již v režii města nebo organizace Centrum 83. Město v této oblasti chystá do konce roku 2018 výstavbu 20  sociálních bytů. Připravují se podmínky pro vznik 4 bytů v objektu v Podchlumí a 16 bytů v objektech města ve Vodkově a Bělské ulici.

V rámci IPRÚ se připravují i projekty v oblasti dopravy včetně záchytných parkovišť a parkovacích domů.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

migrační pakt

Dobrý den, prý budete ve sněmovně jednat o migračním paktu. Znamená to, že jde ještě zvrátit jeho schválení nebo nějak zasáhnout do jeho znění? A můžete to udělat vy poslanci nebo to je záležitost jen Bruselu, kde podle toho, co jsem slyšela, ale pakt už prošel. Tak jak to s ním vlastně je? A ještě ...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Bruntál: Stavba opěrné zdi pod autobusovým stanovištěm je prakticky dokončena

22:09 Bruntál: Stavba opěrné zdi pod autobusovým stanovištěm je prakticky dokončena

Práce na rekonstrukci autobusového stanoviště pod Společenským domem se blíží k svému završení, auto…