Mladá Boleslav: V Podchlumí vznikly díky projektu na sociální bydlení čtyři nové byty

22.07.2018 12:49

Objekt v Podchlumí, který patří městu, byl přebudován pro účely sociálního bydlení.

Mladá Boleslav: V Podchlumí vznikly díky projektu na sociální bydlení čtyři nové byty
Foto: cenapp.cz
Popisek: Mladá Boleslav

"Vznikly zde čtyři byty o rozloze 30 metrů čtverečních, které plánujeme využít pro sociální bydlení. Připadají v úvahu třeba pro matku s dítětem nebo pro mladé lidi, odcházející v osmnácti letech z dětského domova a musejí se osamostatnit," vysvětlila náměstkyně primátora Zdeňka Veškrnová, která si nové byty přišla prohlédnout. Přestavba domu vyšla zhruba na 2,2 milionu a Mladá Boleslav na ni využila 90% dotaci.

Každý byt disponuje kamny na tuhá paliva a k dipozici je i kóje na skladování uhlí či dřeva, je zde kuchyňská linka a koupelna se sociálním zařízením. Dům je aktuálně těsně před kolaudací.

"Pokračujeme také v rekonstrukci objektů v Bělské a Krajířově ulici, kde také budujeme sociální byty, v Krajířově by pak v prostorech po bývalé restauraci Černá růže mělo vzniknout zázemí pro mobilní sociální tým, který bude mimo jiné pracovat i právě s obyvateli sociálních bytů. Nejde nám totiž jen o to poskytnout jim možnost bydlení, ale chceme jim pomáhat a pracovat s nimi i dále, aby se pokud možno co nejlépe adaptovali do společnosti," dodala Zdeňka Veškrnová.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Mgr. Lucie Potůčková byl položen dotaz

Jak je to s tou výjimkou?

I kdybysme pro teď měli výjimku z migračního paktu. Na jak dlouho by platila? Jak dlouho předpokládáte, že tu budou uprchlíci z Ukrajiny? Co když se z nich po čase stanou občané ČR? A proč bysme měli mít výjimku zrovna my, když uprchlíci (ne třeba z Ukrajiny) jsou i v jiných státech, ale třeba Ukraj...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Ústí nad Labem: Cyklobus z Labské stezky bude jezdit i tento rok

19:06 Ústí nad Labem: Cyklobus z Labské stezky bude jezdit i tento rok

Využijte možnost bezplatné přepravy z Labské stezky přes Klíši a Bukov na Severní Terasu.