Mladá Boleslav: V městě vzniklo dalších dvanáct sociálních bytů

18.11.2021 16:43 | Tisková zpráva

Město Mladá Boleslav v rámci Integrovaného regionálního operačního programu (IROP) a na základě možnosti získání dotace z Ministerstva pro místní rozvoj vybudovalo dalších 12 sociálních bytů v bytovém domě čp. 118 v Bělská. Byty budou za přesně stanovených podmínek, které schválila rada města, sloužit pro ubytování osob v bytové nouzi, přednostně pro ubytování osamělého rodiče s dětmi.

Mladá Boleslav: V městě vzniklo dalších dvanáct sociálních bytů
Foto: mb-net.cz
Popisek: Hrad uprostřed města Mladá Boleslav

Byty, jejichž velikost se pohybuje od 1+kk do 3+kk, by vzhledem k velikosti jednotek měly být obsazeny 1 až 4 osobami. Celkem je v objektu v Bělské ulici k dispozici 18 lůžek. Podmínky pro uzavření nájemní smlouvy budou stejné jako u sociálních bytů v Krajířově ulici a v Podchlumí.

Budoucí nájemci musí splňovat podmínky podle stanovené dotace, před uzavřením nájemní smlouvy je třeba provést sociální šetření. Délka nájmu bude navržena v závislosti na konkrétním případě 1 až 2 roky podle podmínek dotace.

Nájemci sociálních bytů budou mít možnost požádat si o příslušnou sociální dávku na bydlení, neboť budou mít řádně uzavřenu nájemní smlouvu a vzhledem k tomu, že se jedná o nízkopříjmové osoby, je velký předpoklad, že splní podmínky pro poskytnutí sociální dávky.

Lidem, kteří budou v sociálních bytech bydlet, bude dostupná podpora ve formě sociální práce ve formě poskytování sociálních služeb podle zákona č. 108/2006 Sb., o sociálních službách, ve znění pozdějších předpisů, nebo další sociální práci, jejímž gestorem je kvalifikovaný sociální pracovník.

Integrovaný regionální operační program je jeden z operačních programů, přes které se v Česku rozdělují peníze poskytnuté z evropských fondů, konkrétně z Evropského fondu pro regionální rozvoj. IROP spravuje Ministerstvo pro místní rozvoj.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

MUDr. Ladislav Václavec byl položen dotaz

Zdraví máme jen jedno

Pane senátore, hlasoval jste pro senátní novelu zaměstnávání zahraničních zubařů u nás. Tito studenti medicíny, možná lékaři mají pracovat pod dohledem českého l=kaře, který asi podle vás nemá co na práci a tak bude dohlížet. Bez řádně ukončené zkoušky z českého jazyka a slevovat z náročnosti aproba...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Aš: Posezení pro obyvatele domu s pečovatelskou službou se už staví

7:17 Aš: Posezení pro obyvatele domu s pečovatelskou službou se už staví

Komunitní zahrádka s piknikovým sezením je projekt, který se objevil v seznamu návrhů v rámci partic…