Mladá Boleslav: V muzeu bude výstava Lydie Šloufové

02.09.2013 7:30

Mladoboleslavska zve všechny příznivce výtvarného umění na prodejní výstavu Lydie Šloufová – malba a tapiserie, která se bude konat v Galerii na arkádě na mladoboleslavském hradě od 15. září do 10. listopadu.

Mladá Boleslav: V muzeu bude výstava Lydie Šloufové
Foto: cenapp.cz
Popisek: Mladá Boleslav

Výstava bude zahájena slavnostní vernisáží v neděli 15. září v 16 hodin v tzv. Hudebním salónku v sousedství Galerie na arkádě. Malířka, působící již řadu let na Plzeňsku, na výstavě představí výběr z maleb, kreseb a gobelínů, jež vytvořila v posledních letech. Motivy hledala zejména v jižní Evropě – v Itálii, Řecku, Francii, Španělsku i Chorvatsku, ale také v západních Čechách a rovněž přímo v Mladé Boleslavi.

Lydie Šloufová je sice rodačkou z Prahy, ale již od mládí žije a pracuje v západních Čechách. Vystudovala Pedagogickou fakultu v Plzni, poté vyučovala mnoho let na Základní umělecké škole v Rokycanech. Od roku 1992 je profesorkou výtvarné výchovy na Církevním gymnáziu v Plzni. Svůj výtvarný talent zkoušela postupně v řadě oborů, mezi kterými nikdy nechyběly textilní techniky (tkaní, drhání, voskovaná batika a později zejména tapiserie). Malba a kresba však vždy dostávaly v její tvorbě přednost, štětcem, ale také rudkou, křídami či tužkou vytvářela nejprve realistické záznamy skutečnosti či tlumočila naléhavé myšlenky, od nichž později přešla k jednoduchému obrazovému sdělení. Základním tématem jejích prací je krajina a architektura často členěná na jednotlivé stavební prvky a detaily s výrazným myšlenkovým a duchovním přesahem. Zde uplatňuje své životní zkušenosti a akcentuje křesťanský pohled na život a na lidskou etiku.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: mb-net.cz

Ing. Vojtěch Munzar byl položen dotaz

věcná diskuze

Dobrý den, máte dojem, že se na půdě Sněmovny odehrává věcná diskuze? Já mám spíš dojem, že koalice ani diskutovat nechce, že si je jistá svou většinou a naopak opozice obstruuje (většinou až moc), aby se zviditelnila. Nějaký smysluplný dialog mezi vládou a opozicí nevidím a myslím, že je chyba na o...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Znojmo: Odborné sociální poradenství nově v Domečku, brzy bude otevřen i společenský sál

16:14 Znojmo: Odborné sociální poradenství nově v Domečku, brzy bude otevřen i společenský sál

Znojemské Centrum odborného sociálního poradenství (dále COSP) se přestěhovalo do bývalého Hotelu Zn…